Social

Turul Vrancei

Raluca Manolache
24 iun 2011 1046 vizualizări
Doi candidati pentru concursul de la Spitalul Adjud

Dr. Daniela Bunea si ec. Liviu Voinea sint cei doi candidati pentru functiile specifice comitetului director de la Spitalul Municipal Adjud: director medical si director financiar contabil. Acestia au ocupat si pina in prezent cele doua functii in interimat, dar posturile au fost scoase la concurs de conducerea unitatii. Concursul se va organiza pe 30 iunie si 1 iulie iar candidatii vor sustine un test grila de verificare a cunostintelor, un proiect si interviu de selectie. Pentru a fi declarati "Admisi", candidatii trebuie sa obtina media finala de cel putin 7,00. (R. M.)


Duminica e Ziua Drapelului National


Prefectura in colaborare cu militarii din Garnizoana Focsani va sarbatori duminica Ziua Drapelului National. Cu aceasta ocazie, pe platoul din fata Bisericii Militare se va organiza o ceremonie militara si religioasa. Reprezentantii autoritatilor locale si judetene, asociatiile revolutionarilor si veteranilor de razboi si militarii vor participa la acordarea onorului militar, salutul Drapelului de Lupta si intonarea Imnului National al Romaniei vocal si instrumental. Ceremonia se va finaliza cu defilarea Garzii de Onoare. Ziua Drapelului National a fost instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cind Guvernul revolutionar a decretat ca Tricolorul "" rosu, galben si albastru "" sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor. Drapelul Romaniei este simbolul identitatii nationale, intruchipeaza virtutile si valorile morale ale neamului. (R. M.)


Biberoane retrase de pe piata


33 de biberoane din plastic au fost retrase de la comercializare de inspectorii sanitari de la DSP Vrancea. Acestea nu corespundeau pentru ca pe eticheta nu era specificat faptul daca biberoanele contin bisfenol A, un compus chimic utilizat in fabricarea plasticului de uz alimentar. Biberoanele din plastic au fost retrase din comert in urma unui control impus de Ministerul Sanatatii in urma adoptarii unui regulament privind restrictia utilizarii substantei bisfenol in biberoanele de material plastic pentru sugari cu aplicare 1 iunie. Specialistii au decis sa interzica acest produs pentru bebelusi pentru ca bisfenolul A este suspectat de cresterea riscurilor de pubertate precoce la fete, de cancer de prostata sau sin si de anomalii de reproducere. (R. M.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.