Social

Lacu Sarat, Herculane si Sovata - preferatele pensionarilor vrinceni

Sorin Tudose
22 iun 2011 1765 vizualizări
Pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii din Vrancea cu diverse afectiuni vor pleca zilele acestea cu bilete de tratament in statiuni precum Lacu Sarat, Covasna, Calimanesti, Caciulata, Herculane si Sovata

De la inceputul anului si pina in prezent au fost inregistrate la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vrancea 3.836 de cereri privind acordarea biletelor de tratament, prima serie incepind cu data de 14 februarie a.c., iar ultima incepind cu 29 noiembrie, durata unui bilet de tratament fiind de 18 zile. Institutia a primit de la inceputul anului 2.492 de bilete de tratament balnear, din care au fost eliberate solicitantilor 1.971 bilete. Cele mai multe bilete neridicate au fost in seria 14 aprilie, perioada ce a corespuns Sarbatorilor Pascale. Printre cei care pot beneficia de tratament balnear sint persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al acestui sistem care a realizat un stagiu de cotizare de cel putin 6 luni in ultimele 12 luni anterioare eliberarii biletului. Biletele de tratament balnear se acorda in baza unor punctaje individuale, determinate pe baza mai multor criterii. Cuantumul pensiei solicitantului, categoria de pensie a acestuia si daca a fost in ultimii doi ani la tratament reprezinta criteriile de acordare. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicita bilete de tratament balnear este data de ordinea descrescatoare a punctajelor aferente fiecarei cereri. Pensionarii beneficiari ai sistemului public de pensii trebuie sa plateasca 50% din cuantumul total net cuvenit al drepturilor de pensie, din luna anterioara celei pentru care se elibereaza biletul de tratament balnear. La nivelul judetului nostru exista 86.301 pensionari insemnind aproximativ un sfert din populatia Vrancei. Cei mai multi pensionari care depun documentatia pentru bilete de tratament sint din Focsani, iar cei mai putini interesati sa se trateze sint buneii din mediul rural. (Sorin TUDOSE)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.