Social

Rromii si-au spus pasul deputatului Nicolae Paun

Sorin Tudose
13 iun 2011 1076 vizualizări
Circa 200 de persoane de etnie rroma au participat zilele trecute la o audioconferinta cu deputatul Nicolae Paun, reprezentant in Parlament al acestei minoritati.

Totodata, la audioconferinta au participat mai multi lideri rromi de la nivel regional. Printre alte s-a discutat despre reorganizarea Partidei Romilor Pro-Europa la nivel judetean, dar si despre problemele cu care se confrunta aceasta minoritate. "Am stat de vorba cu domnul Paun despre cum sa facem reorganizarile in cadrul partidei, iar acesta ne-a spus ca va veni la noi in judet pentru a sta de vorba cu fiecare si pentru a afla care sint nevoile noastre", a declarat Costel Toader, presedinte executiv al Partidei Romilor la nivelul Vrancei. Intrebat care sint problemele cele mai mari pe care le intimpina cei pe care ii reprezinta la nivel local, Toader spune ca locurile de munca sau mai bine spus lipsa acestora este lucrul care ar trebui cit mai curind rezolvat. "Rromii nu au nici locuri de munca, dar nici calificari pentru a lucra in diverse posturi. De asemenea, lipsa actelor de proprietate si a celor de identitate este inca o mare problema in comunitatea noastra", a mai spus Costel Toader. Nu in ultimul rind, se asteapta de la deputatul Paun o rezolvare a problemelor privind curentul electric deoarece destule localitati in care traiesc multi rromi nu au electricitate. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.