Social

Bolnavii vor primi retete cu cod de bare

Raluca Manolache
13 iun 2011 1607 vizualizări
Cod de bare pe retete si trimiteri medicale cu regim special. Aceasta este metoda prin care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) incearca sa evite falsificarea si contrafacerea acestor documente in baza carora bolnavii pot primi medicamente compensate si gratuite, consultatii gratuite la medicul specialist sau analize medicale gratuite

"Casa Nationala de Asigurari de Sanatate organizeaza tiparirea, distribuirea, inserierea si numerotarea formularelor de prescriptie medicala pentru medicamente cu si fara contributie personala, formulare ce contin elemente de protectie impotriva falsificarii si contrafacerii. Formularele cu regim special "" prescriptii medicale vor avea inscriptionat codul de bare aferent seriei si numarului formularelor respective", a detaliat Iustina Micu, purtatorul de cuvint al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea. Asa se face ca medicii de familie vor trebui sa scoata bani din buzunar pentru cumpararea noilor tipizate. Pina la epuizarea stocurilor formularelor de prescriptii medicale elaborate dupa modelul vechi acestea pot fi utilizate in paralel cu noile formulare, dar nu mai tirziu de 1 septembrie 2011. CAS Vrancea nu a primit pina la aceasta data noile formulare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.