Social

Jr. Costel Negoescu, nemultumit de tarifele stabilite de Minister

Raluca Manolache
9 iun 2011 1087 vizualizări
Daca ramine acest tarif, nu ne putem incadra in procentul de 70% cu privire la cheltuielile de personal , spune managerul unitatii

Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni ameninta cu nesemnarea contractului cadru din cauza sumelor mici pe care ar urma sa le incaseze pentru fiecare bolnav internat. Jr. Costel Negoescu, managerul unitatii spitalicesti, este nemultumit de tarifele stabilite de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) la sectiunea psihiatrie cronici. Unitatea ar trebui sa primeasca 117,50 lei pentru fiecare zi de spitalizare a unui bolnav. "Dupa noile norme tariful pe zi de spitalizare a fost modificat pentru bolnavii psihic cronici fata de tariful mentionat initial in proiect. Acesta a scazut de la 180 de lei la 117 de lei. In anexa, toate tarifele s-au majorat fata de cele din proiect si doar in specialitatea psihic cronici tariful a scazut. Nu vom merge la semnarea contractului. Am vorbit si cu alte spitale din tara si vom inainta o adresa comuna la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin care vom solicita sa ni se explice care au fost criteriile ce au stat la baza stabilirii acestui tarif. Daca ramine acest tarif, nu ne putem incadra in procentul de 70% cu privire la cheltuielile de personal", a precizat jr. Costel Negoescu. Nemultumirea vine si pentru ca din acest an s-au limitat cheltuielile de personal la nivelul tuturor spitalelor din Romania. Asa se face ca salariile angajatilor nu trebuie sa depaseasca 70% din bugetul unitatii spitalicesti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.