Social

Glorie eroilor patriei ! Coroane de flori la Monumentul Eroilor

Raluca Manolache
3 iun 2011 1444 vizualizări
Ceremonia a fost organizata linga cimitirul eroilor romăni

Moment de reculegere pentru eroii neamului! Asa s-a inceput ceremonia militara si religioasa organizata ieri la Monumentul Eroilor din Cimitirul Nordic din Focsani de Ziua Eroilor, care se serbeaza de "Inaltarea Domnului". Ostasii care si-au dat viata pe cimpul de lupta au fost comemorati de militarii din Garnizoana Focsani, autoritatile publice locale si judetene, cadrele militare in rezerva si retragere, dar si de veteranii de razboi, poate cei mai simtitori dintre participanti. Cu aceasta ocazie, Mihail Opait, presedintele Cultului Eroilor, a transmis gindurile sale fata de cei ce si-au dat viata pentru ca urmasii lor sa traiasca mai bine, iar Dragos Birladeanu, vicepresedintele Consiliului Judetean, a dat citire mesajului presedintelui CJ cu ocazia comemorarii Zilei Eroilor. "An de an, in aceasta zi, gindurile noastre se indreapta cu piosenie spre cei care prin vitejia si jertfa lor au faurit Romania moderna, au faurit Romania Mare, au aparat libertatea si independenta sa si au mentinut treaza increderea poporului roman. Nu avem atitea cuvinte pentru a le inalta slava pe care o merita, dar avem si trebuie sa avem datoria sacra de a le evoca faptele vitejesti si de a le multumi cu adinca plecaciune pentru bravura lor", a spus prefectul Ion Oprea in fata celor prezenti. Dupa aceste momente au fost depuse coroane de flori. Ceremonia s-a finalizat cu defilarea garzii de onoare. Ceremonia s-a desfasurat linga cimitirul eroilor romani cazuti in timpul marilor batalii ale primului razboi mondial. Pe crucile din cimitir sint scrise numele a 315 ostasi cazuti la datorie. (Raluca MANOLACHE)


Elevii din Mihalceni au sarbatorit Ziua Eroilor la Biserica


Colectivul profesoral de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva din Mihalceni a indrumat copiii inspre cinstirea neamului, cu ocazia sarbatoririi Zilei Eroilor. Parintele Valeriu Chioveanu, de la Biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Mihalceni, a tinut ieri o slujba speciala pentru scolari despre importanta crearii unei punti intre prezent si trecut, rasplatindu-i pe micii crestini cu dulciuri la sfirsit. Dupa slujba, profesoarele Nicoleta Negru si Sanda Isac de la CSEI Mihalceni si invatatoarea Mariana Gaina de la Scoala I-IV din sat au dus copiii in vizita la moara si brutaria satului. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 21 ore, 10 minute, 5 secunde
Atat ne-a ramas: SA NU UITAM jertfa adusa de inaintasii nostri pentru binele adevarat al tarii. Aceste mimente sunt memorabile. In felul acesta reusit sa scriem o noua pagina in "Cartea de istorie a citeste integral
, acum 739398 zile, 21 ore, 10 minute, 5 secunde
Niciodata in vecii vecilor nu o sa-i pomenim pe disparuti cu participarea civililor din fotografie,care au mai multe pacate decat cei care au provocat luptele in care au pierit cei comemorati !!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.