Social

Spitalele din Adjud si Vidra, clasificate de ministrul Cseke Attila

Raluca Manolache
26 mai 2011 1106 vizualizări
Spitalele de categoria IV au un nivel de competenta bazal si deservesc populatia pe o raza administrativ-teritoriala limitata

Doua spitale din Vrancea au fost clasificate de ministrul Sanatatii Cseke Attila. Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a primit ieri ordinul de ministru pentru clasificarea a doua spitale: Spitalul Municipal Adjud si Spitalul comunal Vidra. Dr. Catalin Graur, directorul DSP, spune ca Spitalul Adjud a fost clasificat in categoria IV, iar Spitalul Vidra a fost clasificat provizoriu pina la 31 decembrie 2010 tot in categoria IV. Spitalul Vidra a primit aceasta clasificare cu program de conformare, iar daca acesta nu va fi indeplinit MS il va declasifica. Unitatea trebuie sa mai faca o linie de garda. Si la Adjud, conducerea unitatii, dr. Gheorghe Bercea, spera ca in urmatorii ani sa se modifice ordinul de clasificare astfel incit spitalul sa poata obtina o categorie mai buna. "Toate spitalele municipale din tara au fost incadrate in categoria IV. Daca se va schimba aceasta modalitate de clasificare, nu se va mai tine cont ca este spital municipal, ci doar spital si vom avea posibilitatea sa ajungem la gradul III", spune dr. Gheorghe Bercea. Spitalele de categoria IV au un nivel de competenta bazal, deservesc populatia pe o raza administrativ-teritoriala limitata, pentru afectiuni cu grad mic de complexitate. Autoritatile din sanatate asteapta ordinele de clasificare si a celorlalte unitati spitalicesti. Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani a fost propus pentru categoria III, Spitalul din Panciu pentru a IV-a categoria, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni si Clinica Materna pentru categoria V. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.