Social

Pentru ca nu se nasc prea multi bebelusi, Spitalul Vidra refuza angajarea medicului ginecolog din Vaslui

Raluca Manolache
25 mai 2011 5253 vizualizări
Desi dr. Bitar Nizar si-a inceput activitatea, conducerea unitatii transmite informari catre DSP cu privire la angajarea acestuia u dr. Ion Doldor spune ca nu se justifica prezenta acestuia in sectie in conditiile in care natalitatea este scazuta si femeile de la tara nu prea merg la ginecolog

Redistribuirea medicului ginecolog Bitar Nizar la Vidra naste disesiuni. Desi medicul care si-a desfasurat pina in acest moment activitatea la Spitalul Orasenesc Negresti, Vaslui, si-a inceput activitatea, dr. Ion Doldor, managerul unitatii, transmite informari catre Directia de Sanatate Publica (DSP) cu privire la angajarea acestuia. Pentru ca numarul gravidelor care nasc la Vidra este scazut, conducerea considera ca nu se justifica prezenta a doi medici, in conditiile in care deja unitatea are un medic ginecolog. Anul trecut la aceasta unitate s-au inregistrat in medie cinci, sase nasteri pe luna. Si, pe deasupra, nici femeile de la tara nu obisnuiesc sa mearga foarte des la controale ginecologice. "Se poate lesne constata ca indicatorii de utilizare a paturilor in aceasta specialitate se mentin la un nivel extrem de scazut sub 50% comparativ cu celelalte specialitati ce realizeaza peste 100%", se arata in adresa semnata de managerul unitatii. Dr. Ion Doldor spune ca nu are nimic personal cu noul coleg, dar adresabilitatea este scazuta. Acesta a solicitat prin adresa trimisa catre DSP "sa admiteti ca nu-mi pot asuma raspunderea angajarii nejustificate inca a unui medic in specialitatea OG cu incalcarea deliberata a normativelor impuse de indicatorii realizati". De partea cealalta, autoritatile din sanatate sustin ca situatia nu poate fi schimbata, iar medicul Bitar Nizar este angajatul unitatii. "Postul a fost anuntat pe site-ul MS de catre conducerea Spitalului Vidra ceea ce inseamna ca unitatea avea nevoie de medic in aceasta specialitate. Pentru noi situatia este clara, dr. Bitar Nizar deja si-a inceput activitatea in cadrul acestui spital si lucrurile nu pot fi schimbate", a mentionat dr. Catalin Graur, directorul DSP. Medicul ginecolog Bitar Nizar , fostul director medical al unitatii spitalicesti din Vaslui, a ajuns la Spitalul din Vidra in urma etapei a patra de redistribuire a personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar din unitatile reorganizate in camine pentru batrini. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 13 ore, 21 minute, 30 secunde
Nu s-a precizat ca celalalt medic este in prag de pensionare si ca este prezent la spital doar doua ore pe zi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.