Social

Mama care si-a abandonat copiii, trimisa in judecata

Ziarul de Vrancea
20 mai 2011 1752 vizualizări
Tinara a plecat in Tulcea si a lasat patru copii in frig, fara hrana si intr-o mizerie crunta

Femeia care si-a abandonat iarna trecuta copiii intr-o locuinta insalubra, in frig si fara sa le lase nimic de mincare a fost trimisa in judecata. Procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani au incadrat fapta tinerei la abandon de familie. La finalul lunii ianuarie, Ionelia Talau, de 28 de ani, din judetul Tulcea, a plecat si si-a abandonat micutii, trei baieti si o fetita. Femeia statea intr-o locuinta a concubinului sau din satul Botirlau, locuinta construita pentru sinistratii afectati de inundatiile din 2005. Conform procurorilor, pe 26 ianuarie, femeia a plecat justificind ca merge in Tulcea pentru a ridica alocatia micutilor. Nu i-a pasat insa de faptul ca cei mici au o virsta la care nu se pot ingriji singuri, asa ca le-a lasat ceva de mincare si dusa a fost. Mai mult decit atit, mama Ioneliei Talau, care locuia in zona, a declarat ca fiica sa nu i-a spus nimic despre plecare si nici nu a rugat-o sa se ingrijeasca de copii. Un vecin i-a descoperit pe copii singuri, infometati si infrigurati, la cinci zile dupa ce mama lor plecase si a anuntat autoritatile. Cei patru micuti, dintre care cel mai mic avea doi ani, nu mai mincasera de citeva zile iar in camera in care se mai aflau niste catei, era o mizerie de nedescris, dar si un frig teribil. De altfel, baietelul cel mic a fost internat la Pediatrie la Spitalul Judetean Focsani, fiind racit, iar ceilalti trei au fost preluati si cazati intr-o locatie a Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului. (DGASPC) Contactata telefonic, Talau a zis ca va reveni in comuna. Femeia are serioase sanse sa fie decazuta din drepturile parintesti pentru ca si-a abandonat micutii. "Pe 14 februarie 2011 am efectuat transferul cazului in aria de competenta a DGASPC Tulcea. Directorul de acolo a dispus masura plasamentului in regim de urgenta pentru toti cei patru copii", ne-a declarat Luminita Liciu, directorul adjunct al DGASPC Vrancea. Latura penala a cauzei este insa de competenta Parchetului, respectiv a Judecatoriei Focsani, unde dosarul are termen pe 15 iunie. (M. BESLEAGA, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 6 ore, 30 minute, 38 secunde
S-O STERILIZEZE DOMNULE CINEVA PE CATEAUA ASTA CA UMPLE TARA DE COPII ABANDONATI .SI OBLIGATA LA MUNCA SILNICA IAR STATUL SA DEA BANII LA COPII.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.