Social

Doctorul Adochitei a preluat comanda Spitalului Militar

Raluca Manolache
9 mai 2011 2437 vizualizări
Principalul obiectiv al noii conduceri este ridicarea calitatii serviciilor medicale prin imbunatatirea actului medical u s-au inceput demersurile pentru obtinerea acreditarii spitalului

Lt. col. dr. Constantin Adochitei a preluat postul de conducere al Spitalului Militar "Dr. Alexandru Popescu" Focsani. Seful centrului militar de sanatate de la Buzau a primit ordinul de numire in functie dupa ce a sustinut concursul organizat de consiliul de administratie al spitalului in vederea ocuparii postului de comandant, director general. Lt. col. dr. Constantin Adochitei, medic primar chirurgie generala si medic specialist obstetrica ginecologie, spune ca a inceput deja demersurile pentru obtinerea acreditarii. "Am demarat lucrarile pe care trebuie sa le facem din fonduri proprii pentru aducerea spitalului la noile norme privind acreditarea. De aceea trebuie sa urmarim realizarea unor fluxuri care sint prevazute in aceste norme, fluxuri vizind atit laboratorul de analize medicale si laboratorul de radiologie imagistica, cit si compartimentul de primiri urgente, fiecare compartiment si sectie a spitalului. Ambulatoriul va functiona separat, dar ca o parte integrata in deplina armonie cu activitatea spitaliceasca. Toate aceste fluxuri, toate aceste remedieri ce trebuiesc facute, dotarea cu aparatura, trebuie facute din venituri proprii. Trebuie sa obtinem acreditarea pe fiecare dintre compartimente de la organismele abilitate in acest sens", a mentionat dr. Adochitei. De altfel, principalul obiectiv al noii conduceri este ridicarea calitatii serviciilor medicale prin imbunatatirea actului medical, achizitionarea de aparatura performanta, instrumentar medical, cooptarea de medici din cit mai multe specialitati. "Noi nu ne constituim intr-o alternativa a Spitalul Judetean decit in ceea ce piveste o complementaritate si aceasta datorita lipsei resurselor umane necesare pentru a acoperi serviciile medicale 24 de ore din 24. Deocamdata nu putem face acest lucru decit in cursul diminetii, pina la orele 13.00, 14.00. Daca ulterior legislatia ne va permite, sigur ca unul din targeturile noastre este angajarea de cit mai multi medici astfel incit garzile sa fie dublate, triplate astfel incit sa ducem asigurarea asistentei medicale si in cursul dupa-amiezii", mai spune comandantul unitatii. Si sefii de sectii vor trebui sa semneze un contract de management prin care isi vor asuma indeplinirea unor obiective. Acestia vor fi evaluati anual. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.