Social

Agenda incarcata de Paste la Centrul Danut

Ziarul de Vrancea
5 mai 2011 1533 vizualizări
Sfintele Sarbatori ale Invierii Domnului au fost pentru copiii ce frecventeaza Centrul de zi Danut , deschis pe linga Parohia Sfintul Gheorghe din Pitulusa-Brosteni, un prilej de a-si manifesta dragostea fata de semeni, dar si fata de Dumnezeu, dupa cum transmit oficialii asezamintului social

In saptamina Luminata, acesti minunati copii, coordonati de parintii lor spirituali-preot si cadre didactice, au participat la o serie de activitati cultural-religioase, care le-au adus diplome si premii, confirmind astfel cit de benefica a fost cooptarea acestora in centru, care le-a cultivat talentul si le-a slefuit pregatirea. Astfel, la prima etapa a Concursului National de Creatie "Copilul in familie" cu tema "Botezul meu" desfasurat la Focsani, eleva Georgiana Briulung a prezentat la sectiunea literara eseul "Botezul meu, poarta catre mintuire" si a fost selectata pentru a participa la etapa urmatoare a concursului, de la Buzau. Pe 29 aprilie, grupul vocal si formatia de dans a Centrului (Hagiu Nicoleta, Nan Ionelia, Giurgea Oana, Giurgea Gabriela, Nan Marian, Ghilaciu Andrei, Stoian Bogdan, Bahnea Daniel, Stoican Denis) a participat in calitate de invitat la un eveniment derulat in cadrul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara, etapa regionala. Pe 30 aprilie 2011, copiii au participat la Concursul Interjudetean "Muguri Vrinceni"â"¢" editia a IVa, unde au obtinut Premiul Special la sectiunea duete (Hagiu Nicoleta si Docan Daniela), la Concursul de Muzica Psaltica "Laudati pe Domnul" desfasurat la Colegiul "Unirea" editia a III-a, unde au obtinut doua Premii III (grup si Docan Daniela) si Premiul I (Bahnea Daniel). De pregatirea copiilor se ocupa o echipa de zece profesori inimosi, care au inteles misiunea voluntariatului. Centrul "Danut" a fost deschis de familia preotului Norocea Dorel, in memoria fiului pierdut. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.