Social

Asociatia Rom pentru Rom isi deschide Centru de Voluntariat

Gabriela Draghici
3 mai 2011 1033 vizualizări
Noul departament isi propune atragerea tinerilor in familia de voluntari a asociatiei

In urma unei colaborari fructuoase cu voluntari din toata lumea, Asociatia "Rom pentru Rom" din Panciu va lansa oficial Centrul de Voluntariat, un nou departament menit sa atraga cit mai multi tineri din judet. Incepind cu ora 16.00, Casa de Cultura Panciu isi va deschide portile pentru cei care doresc sa participe activ prin voluntariat la cresterea comunitatii in care traiesc. La momentul actual, asociatia primeste sprijin mai mult din partea voluntarilor straini, sase la numar. Ironic, cinci dintre acestia sint de nationalitate italiana, veniti inca de anul trecut sa dea o mina de ajutor romilor din judet. Centrul a fost lansat prin proiectul "Centru de Voluntariat, resurse si oportunitati pentru comunitate", propus de Pro Vobis in cadrul retelei nationale a Centrelor de Voluntariat. "Misiunea Centrului este promovarea voluntariatului ca expresie de formare si de crestere personala si umana pentru tineri si nu numai. Actionam ca o legatura intre persoanele care vor sa devina voluntari si reteaua de organizatii si institutii active in comunitatea din judet. Pentru realizarea misiunii centrului, in parteneriat cu Primaria si Casa de Cultura Panciu am pus la dispozitia comunitatii locale un spatiu fizic, deschis doua zile pe saptamina, timp de doua ore, in care doua persoane vor contribui la realizarea ei", ne-a spus Cristina Paraschiv, contabil in cadrul asociatiei. Avind in vedere ca anul 2011 este dedicat celor 100 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene implicati in activitati de voluntariat, dintre care 4 milioane sint romani, Centrul va organiza in saptamina 9-15 mai Saptamina Nationala a Voluntariatului. Conducerea centrului isi propune ca noul departament sa functioneze ca institutie separata in urmatorii doi ani. Asociata "Rom pentru Rom" Panciu s-a infiintat in urma cu zece ani, cu sprijinul asociatiei non-guvernamentale IBO Italia. Inca de la infiintare asociatia a incercat sa imbunatateasca situatia romilor din comunitate prin actiunile de voluntariat derulate. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 17 ore, 36 minute, 18 secunde
De ce "ironic, cinci dintre voluntari sunt de nationalitate italiana"? Este normal sa fie asa, deoarece Asociatia Rom Pentru Rom este infiintata de o organizatie non-guvernamentala italiana (IBO), in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.