Social

Lupta impotriva drogurilor se duce cu sfaturi

Raluca Manolache
3 mai 2011 1209 vizualizări
Consumul de droguri si plante etnobotanice a luat amploare.

Aceasta evidenta este recunoscuta si de oficialii Centrului de Prevenire, Consiliere si Antidrog Vrancea care insa lupta impotriva acestui flagel doar cu sfaturi diseminate si prin conferinte de presa organizate destul de rar. Desi in fiecare saptamina la spital ajung tineri darimati din cauza "drogurilor" legale, CPCA nu are o radiografie a situatiei. "A fost un studiu inceput dar undeva acum un an s-a oprit. Au fost aproape 1.000 de chestionare, s-au dat citeva date preliminarii. Acum ca am revenit la M.A.I poate il continuam. Incercam sa le explicam ca sint substante periculoase, ca au un efect foarte rau asupra lor. Avem intilniri saptaminale in scoli si licee", spune coordonatorul CPCA, Razvan Candrea. In aceasta saptamina se va desfasura si in Vrancea campania de prevenire a consumului de droguri in rindul tinerilor "Alternative" - In comunitatea ta, drogurile nu isi au locul" pentru promovarea alternativelor la consumul de droguri, ca modalitati sanatoase de petrecere a timpului liber. Se va face lobby impotriva consumului de substante halucinogene in Modulele Familiale ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, la Centrul Maternal, dar si la Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila". Razvan Candrea spera ca odata cu trecerea Agentiei Nationale Antidrog de la I.G.P.R. in subordinea MAI, CPCA sa beneficieze de un nou spatiu pentru ca cel de la Primaria este impropriu desfasurarii activitatii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.