Social

Militarii, indemnati sa-si iubeasca patria ca lumina ochilor

Raluca Manolache
30 apr 2011 893 vizualizări
Veteranii de razboi au fost comemorati ieri.

De Ziua Veteranilor de Razboi, care se serbeaza in fiecare an pe 29 aprilie, Prefectura si Garnizoana Focsani au organizat la Cimitirul Nordic un ceremonial religios si unul militar. "29 aprilie - Ziua Veteranilor de Razboi este ziua in care candela recunostintei se cuvine sa fie aprinsa in inima si sufletul tuturor oamenilor acestei tari datorita faptului ca nu exista casa din care sa nu fi fost inrolat unul sau mai multi tineri sub drapelele de lupta ale ostirii romane, pe fronturile marilor conflagratii in care tara noastra a fost nevoita sa isi trimita feciorii in marile batalii. De ziua noastra, noi veteranii de razboi adresam ostasilor de azi si de miine indemnul de a-si face cu cinste datoria in posturile incredintate si in teatrele de operatii, de a iubi ca lumina ochilor patria mult incercata asa cum au facut-o inaintasii indiferent de greutati si neimpliniri ", a transmis gen. (r) Nicolae Zamfir, presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi, filiala Vrancea. Dupa transmiterea mesajelor, s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor. Ceremonia s-a finalizat pe ritmurile muzicii militare si cu defilarea garzii de onoare. Ziua Veteranilor de Razboi a fost instituita in data de 29 aprilie 1902, de catre Regele Carol I, pentru fostii luptatori din Razboiul de Independenta din anii 1877-1878. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.