Social

VIDEO!!!Recrutare online pentru bolnavii cu scleroza

Raluca Manolache
19 apr 2011 1597 vizualizări
Prin sistemul Workpath firmele isi pot selecta viitorii angajati cu nevoi speciale

Vrincenii care sufera de scleroza multipla sau alte boli neurologice rare au sanse mai mari sa isi gaseasca un loc de munca gratie sistemului Workpath, creat in cadrul proiectului "Centrul National de ocupare a fortei de munca pentru persoanele cu scleroza multipla si alte boli neurologice rare - Acces Abilitate" derulat de Societatea Romana de Scleroza Multipla cu fonduri europene. Proiectul a fost lansat ieri si la Focsani, unde se presupune ca ar fi in jur de 60 de bolnavi de scleroza multipla, potrivit unei statistici neoficiale. Desi prin acest proiect se urmareste realizarea unei punti de legatura intre bolnavi si comunitate, autoritatile judetene, oamenii de afaceri si nici cei mai multi dintre bolnavi nu s-au aratat interesati de aceasta lansare. "Beneficiarii nostri directi sint persoanele cu scleroza multipla si boli neurologice rare. Ne-am propus ca si obiective medierea si plasarea la locul de munca a acestor persoane datorita faptului ca in momentul in care dobindesc acest diagnostic se afla in riscul de a-si pierde locul de munca sau nu se pot angaja pentru ca nu se stie nimic despre boala lor", a mentionat Cosmina Dudu, asistentul de proiect. Practic, Workpah este un sistem de recrutare si plasare pe piata muncii, care isi propune sa identifice oportunitatile de ocupare cele mai adecvate pentru persoane cu boli neurologice si sa contribuie la plasarea acestora. "De regula apar piedici si din partea angajatorilor care ar trebui sa faca anumite adaptari pentru locul de munca. In acest moment nu sint asa bine stimulati astfel incit sa se angajeze intr-un astfel de proiect", a punctat Gabriela Dima, de la Fundatia "Cartea Calatoare", prezenta la lansare. Si Mirela Botis, de la Fundatia "Zi Deschisa", spune ca o persoana cu dizabilitati reuseste cu dificultate sa se integreze in munca, chiar daca este capabila. Sistemul care se adreseaza bolnavilor de screloza poate fi accesat pe http://workpath.acces-abilitate.ro. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.