Social

VIDEO!!!Cursuri de formare in loc de joburi la bursa locurilor de munca

Sorin Tudose
16 apr 2011 780 vizualizări
Viata de somer focsanean: peste 20 de interviuri ratate

Pe o vreme tare urita peste 500 de vrinceni au venit la bursa locurilor de munca in speranta ca isi vor gasi serviciu u ofertele nu au fost foarte variate, dar cu toate acestea circa 200 de persoane au fost selectate in vederea incadrarii u oamenii sint disperati pentru ca nu au de munca

Sute de vrinceni fara serviciu si-au pus toate sperantele in Bursa Generala a Locurilor de Munca organizata ieri de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM). Dupa ce au ramas fara loc de munca de luni intregi, dupa ce au fost la o multime de interviuri la care li s-a zis "clasicul" "o sa va contactam noi" peste 500 de vrinceni s-au prezentat ieri la bursa tinuta concomitent in Focsani, Adjud, Panciu, Dumitresti si Valea Sarii sperind ca vor reusi sa se angajeze. Au venit cu oferte 35 angajatori din care 16 in Focsani. In ciuda vremii capricioase somerii au dat buzna pentru a sta de vorba cu potentialii lor patroni. La bursa tinuta in Focsani au venit nu mai putin de 306 persoane de toate virstele. Focsanenii nu au fost prea multumiti de oferta. "Din punctul meu de vedere este zero. Din decembrie 2010 am terminat somajul si ma descurc cu salariul sotiei de 500 de lei. In fiecare zi am cautat un loc de munca, am luat Ziarul, am luat Monitorul, iau toate anunturile. Cred ca am ajuns deja la mai mult de 20 de interviuri. Oricum, mai am o speranta", ne-a declarat Gicu Stoica din Focsani. Un alt somer se vede nevoit sa faca fata "problemei" de virsta. "La virsta mea e destul de greu sa te angajezi. Eu am 57 de ani si am ramas fara munca deja de un an de zile. Am tot cautat, dar nu am gasit deloc", a declarat Adrian Stoican.


Cursuri de formare in loc de joburi


Desi cursurile de calificare/formare teoretic te ajuta sa te incadrezi mai usor pe piata muncii, practic o multime de vrinceni au absolvit astfel de cursuri si in continuare nu au serviciu. Cu toate acestea, formatorii nu au lipsit de la bursa. "Eu nu ofer locuri de munca ci cursuri de engleza si calculatoare pentru care se elibereaza diplome autorizate de minister. La finalul cursurilor absolventii vor primi si o subventie", a declarat Pandele Saftere, reprezentant al Asociatiei de Dezvoltare Durabila Bucuresti. "Oamenii sint sceptici, se uita foarte mult pina vin sa intrebe. Probabil ca scepticismul lor se datoreaza experientelor negative anterioare. Poate au fost la mai multe interviuri care nu s-au concretizat. Eu reprezint un centru de formare profesionala pentru cei din mediul rural. Incercam sa ii convigem pe acesti oameni sa se califice. Ne-am propus sa le dezvoltam spiritul antreprenorial", a declarat Mihaela Stan, reprezentant al Universitatii de Agronomie si Stiinte Bucuresti. La finalul bursei 198 de persoane au fost selectate in vederea incadrarii, iar 19 vrinceni au fost incadrati pe loc. Vrincenii au avut de ales din 382 de posturi ofertate de angajatori. Nelipsitele firme de confectii, agentiile de asigurare, firmele de instalatii s-au numarat printre ofertati. "Noi sintem multumiti de cum a decurs bursa. Au fost sute de persoane interesate in conditiile in care a fost si vremea foarte urita", ne-a spus Daniela Brihoianu, purtatorul de cuvint al AJOFM. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.