Social

90% din bebelusi nu mai primesc lapte praf gratuit

Raluca Manolache
11 apr 2011 610 vizualizări
Doar opt bebelusi aflati in plasament au primit in ultima luna lapte praf

90% din bebelusi nu vor mai beneficia de lapte praf gratuit de la Guvern odata cu schimbarea criteriilor de prescriere si eliberare. Daca intr-o luna, anul trecut, primeau lapte praf prin Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea aproximativ 80 de copilasi, de la modificarea criteriilor, doar opt copii care se afla in plasament au beneficiat de acest preparat, in ultima luna. "Avem lapte praf pentru citeva luni in conditiile in care a disparut punctul b si sint foarte putini sugari care indeplinesc noile criterii. Punctul b prevedea faptul ca de lapte praf gratuit beneficiaza si copiii sanatosi la care se constata o crestere nesatisfacatoare datorita absentei sau insuficientei cantitative a laptelui matern", spune dr. Alin Lazea, consilier in problema asistentei mamei si copilului. Ministerul Sanatatii a decis ca de acum inainte produsul sa fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu virste cuprinse intre 0 si 12 luni ale caror mame prezinta contraindicatii ale alaptarii. Este vorba de mame diagnosticate cu boli grave precum TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, scleroza in placi, insuficienta renala sau cardiaca, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoza, infectate cu HIV etc. Vor beneficia si copiii ale caror mame au decedat si copiii institutionalizati sau dati in plasament. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.