Social

Crucea Rosie Vrancea, magnet pentru donatiile europenilor

Sorin Tudose
9 apr 2011 1597 vizualizări
Presedintia interimara a Crucii Rosii Vrancea este detinuta de primarul Neculai Ionescu de la Homocea

Multitudinea de proiecte desfasurate de institutia de caritate la nivelul intregului judet a atras de-a lungul anilor o sumedenie de donatii din partea filialelor de Cruce Rosie din tarile europene. Reprezentanti ai Crucii Rosii Italia, filiala Bergamo, au adus zilele acestea la noi in judet nu mai putin de 3.700 de kilograme de alimente, mai multe televizoare, un monitor de calculator, un cuptor cu microunde, dar si o ambulanta. Oaspetii italieni au vizitat si citeva dintre obiectivele aflate in administrarea Crucii Rosii cu sediul in Focsani si in Gugesti, fiind impresionati de cit de mult s-a dezvoltat institutia vrinceana in folosul persoanelor defavorizate. "Eu sint pentru a treia oara aici in Vrancea, iar colegii mei sint pentru prima data. Sintem placut surprinsi de proiectele pe care institutia din acest judet le desfasoara. La noi, Crucea Rosie inseamna in foarte mare masura doar prim ajutor, pe cind aici inseamna tot felul de proiecte umanitare", a declarat Nello Odierna, unul dintre membrii grupului din Italia. Acesta a mai spus ca ar veni chiar mai des in Vrancea, dar cum birocratia nu am inventat-o noi, italienii se lovesc de prea multe hirtii si aprobari. "Birocratia exista si la noi, dar oricum muncim pentru aceasta cauza. Stim ca de pe urma activitatii noastre de colectare a alimentelor beneficiaza o multime de persoane. Ce mi se pare foarte interesant este ca la Vrancea, cu bani putini se fac lucruri mari, pe cind la noi este invers. Aici, la Crucea Rosie Vrancea gasiti adevarati voluntari, noi sintem doar niste voluntari mai mici", a mai precizat italianul. La rindul ei, Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Rosie Vrancea, a multumit pentru ajutor. "Toate alimentele vor ajunge la beneficiarii centrelor noastre, iar celelate obiecte donate, inclusiv ambulanta, vor fi folosite de asemenea in interesul celor care au nevoie de ajutorul institutiei noastre", a declarat Davidean. Nu in ultimul rind, primarul PNL din Homocea, Neculai Ionescu, in prezent presedinte interimar al Crucii Rosii Vrancea dupa ce Mitica Moise a renuntat la functie invocind motive personale, le-a multumit celor implicati in actul de donatie. "Le multumesc tuturor! Le multumesc atit celor din Italia care au facut posibila aceasta donatie, le multumesc voluntarilor nostri. Mai trebuie sa multumim si celui care a transportat toate produsele pentru ca a facut-o in mod gratuit, scutindu-ne de 5.000 de euro cit ar fi costat transportul", a declarat Ionescu. Sa speram ca vom putea intoarce si noi cindva bunavointa italienilor, daca nu prin ajutoare material, macar prin voluntari daca va fi cindva nevoie. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.