Social

Salariatii spitalelor inchise atrag bani pentru Spitalul Judetean

Raluca Manolache
7 apr 2011 753 vizualizări
Cele mai multe cadre medicale au ales sa munceasca la Spitalul Judetean de Urgenta, un chimist raminind deocamdata fara post

Spitalele care au preluat salariatii unitatilor spitalicesti inchise din Odobesti si Marasesti vor primi mai multi bani de la bugetul de stat. Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a primit o adresa de la Ministerul Sanatatii prin care este instiintata ca spitalele vor primi fonduri suplimentare astfel incit sa le poata asigura salariile tututor angajatilor. Acest mesaj urma sa fie transmis si managerilor de spitale si asta in conditiile in care in Vrancea redistribuirea personalului se afla aproape la final. "Sintem rugati sa comunicam managerilor unitatilor care trebuie sa preia personalul medical din cadrul unitatilor care sint propuse spre reprofilare, ca valoarea contractelor de furnizare de servicii ale unitatilor spitalicesti care preiau va fi majorata corespunzator dupa finalizarea redistribuirii astfel incit sa fie acoperite cheltuielile suplimentare cu personalul medical", a precizat dr. Catalin Graur, directorul DSP Vrancea. Astfel, in urma redistribuirii medicilor, asistentelor, infirmierelor, ingrijitoarelor, un singur salariat a ramas pentru moment fara post. Este vorba de un chimist care, cel mai probabil, va intra in a doua etapa de redistribuire si va putea opta pentru un post din judetele limitrofe. Cele mai multe cadre medicale au fost angajate la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Este vorba de 45 de persoane, printre care se afla si doi medici. De asemenea, la Spitalul din Panciu au fost incadrate trei cadre medicale, la Spitalul din Adjud au ajuns noua salariati, la Vidra au fost angajate trei persoane si la Spitalul din Dumbraveni au ajuns sa munceasca doua cadre. Si la Serviciul de Ambulanta Judetean au fost angajati trei asistenti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.