Social

VIDEO!!! Spitalul din Focsani a primit aparate de monitorizare a bebelusilor

Raluca Manolache
5 apr 2011 1979 vizualizări
Spitalul Judetean de Urgenta Sfintul Pantelimon a primit ieri din partea Clubului Rotary Varana Focsani, prin intermediul presedintelui actual Marius Ulmeteanu, patru echipamente necesare monitorizarii bebelusilor cu tulburari de respiratie

Aparatele de monitorizate anti-apnee au fost donate sectiei de nou-nascuti si sectiei de pediatrie. Aceste echipamente erau absolut necesare si se vor dovedi foarte utile in conditiile in care multi copii vin pe lume cu probleme respiratorii. "Este un aparat care avertizeaza personalul care ingrijeste cei mai mici copii, de la prematuri pina la cei de pina intr-un an, pentru ca acestia sint predispusi la afectiunile respiratorii. Atunci cind copilul face apnee, i se intrerupe respiratia, iar personalul medical este atentionat. O asistenta, din pacate, trebuie sa faca mai multe lucruri in acelasi timp si atunci copilul, fiind in perioada de risc de respiratie, de apnee, se poate interveni usor. Copiii sint oricum atasati la o sursa de oxigen, dar pot face si asa apnee si atunci o simpla stimulare, pentru ca esti atentionat de aceasta apnee, rezolva problema", a spus dr. Carmen Iacob, sefa sectiei de nou-nascuti a spitalului. Dr. Nicolae Moise, managerul unitatii, le-a multumit reprezentantilor Clubului Rotary pentru donatia facuta si spera sa mai colaboreze si pe viitor. "Incercam sa fim alaturi de aceasta institutie pentru a face foarte multe lucruri bune pentru comunitate impreuna", a spus omul de afaceri Marius Ulmeteanu. Un astfel de aparat a fost donat si Spitalului din Panciu. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.