Social

Farmaciile au retete neplatite de 39 milioane de lei in 2010

Raluca Manolache
29 mar 2011 663 vizualizări
Daca nu se vor incheia actele aditionale, de la 1 aprilie pacientii nu vor mai primi medicamente subventionate

Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea are datorii de peste 39 milioane de lei catre farmacii in contul retetelor onorate anul trecut asiguratilor. Institutia are restante de 14 milioane de lei peste termenul legal de plata pentru lunile iunie, iulie si august. Conform unei situatii realizate de Colegiul Farmacistilor Vrancea datoriile CAS se prezinta astfel: iunie "" 5.272.016 lei, iulie "" 4.239.754 lei, august "" 4.516.288 lei, septembrie "" 4.523.291 lei, octombrie "" 4.921.459 lei, noiembrie "" 5.283.436 lei si decembrie - 4.908.217 lei. Datoria a mai scazut cu citeva milioane dupa ce banca sanitara a virat banii pentru retetele bolnavilor eliberate in mai 2010. "S-a primit suma de 5 milioane de lei si urmeaza sa se faca platile catre farmacii", a anuntat CAS. Situatia pacientilor, care nu mai gasesc intr-o singura farmacie intreaga medicatie prescrisa, s-ar putea inrautati de la 1 aprilie daca CAS nu va incheia acte aditionale cu farmaciile pentru prelungirea contractului. Deoarece contractul pe 2011 va intra in vigoare abia in iunie, farmacistii spun ca nu au nici o baza legala pentru a mai onora retetele pacientilor. Mai miult, farmacistii atrag atentia ca unii distribuitori de medicamente sisteaza aprovizionarea pe fondul lipsei de lichiditati. (Raluca MANOLACHE)


Furnizorii de servicii medicale, in perioada de evaluare


Furnizorii de servicii medicale care doresc sa intre in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) se afla in aceasta perioada in curs de evaluare. Farmacistii, medicii, laboratoarele, spitalele trebuie sa dovedeasca bancii sanitare ca indeplinesc conditiile necesare decontarii serviciilor. "Contractarea se face doar cu furnizori evaluati si autorizati", transmite CAS. Din acest an, furnizorii platesc si o taxa deevaluare, cuprinsa intre 250 de lei pentru dispensarele rurale si 2.500 de lei pentru spitalele mari. Anul trecut 81 de farmacii, 7 spitale, 157 medici de familie si 45 stomatologi au primit bani pentru serviciile prestate in sanatate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.