Social

Bataia cu coada de la mop- iubire de mama vitrega

Ziarul de Vrancea
29 mar 2011 811 vizualizări
Un copil de 11 ani a fost articulat cu coada de mop de catre mama vitrega u pentru a scapa de bataie, baiatul s-a injunghiat in burta cu un cutit u soarta baiatului molestat va fi decisa de Protectia Copilului

Un baiat de 11 ani a ajuns la Spitalul Judetean "Sf. Pantelimon" Focsani duminica seara dupa ce a fost batut strasnic de mama vitrega. Valentin M., care locuieste impreuna cu tatal, concubina acestuia si fratii vitregi, in blocul social ISEH din cartierul Sud, a fost pedepsit de catre partenera tatalui sau, Liliana Secara, de 45 ani, pe motiv ca ar fi tras de par o fetita de 4 ani. Pentru a se apara, mama vitrega a sustinut ca pustiul ar fi incercat sa agreseze sexual fetita, varianta infirmata insa de Politie. De altfel, pentru a scapa de bataie, diperat de durere, copilul s-a taiat singur cu cutitul in abdomen, dupa care a fugit la mama sa naturala, care locuieste in zona. Valentin a ajuns apoi la spital cu traumatisme prin agresiune. "Baiatul a ajuns la spital duminica seara cu vinatai pe corp si o taietura la burta. Se simte mai bine, dar vrem sa ii mai facem o serie de investigatii", ne-a spus dr. Gabriel Negoita, medicul care a preluat cazul. Cazul a intrat si in atentia politistilor, care au primit versiuni diferite cu privire la motivul bataii. "Din primele verificari au rezultat o serie de contradictii intre spusele copilului, tatalui si concubinei acestuia cu privire la imprejurarile in care minorul a suferit leziunile. Din primele investigatii a rezultat ca plaga injunghiata de la nivel toracelui s-a produs prin automutilare", a precizat Bogdan Toader, purtatorul de cuvint al Politiei. Politistii au stabilit ca baiatul nu a avut nici o intentie sa o agreseze sexual pe copila de 4 ani, asa cum a sustinut mama vitrega. "Cercetarile au infirmat ca ar fi existat o agresiune de natura sexuala intre cei doi copii. Baiatul de 11 ani si fetita de 4 ani s-au luat la cearta din motive copilaresti. Acesta a tras-o de par dar nu s-a intimplat nimic mai mult. Copilul va ramine internat si apoi voi vedea daca acuzatiile de rele tratamente aplicate minorului sau lovituri si alte violente se confirma", a spus comisarul sef Gicu Avasiloaie, seful Politiei municipiului Focsani. Vecinii sint impartiti si au variante diferite fata de cele intimplate, insa nu vor sa-si decline identitatea cind vine vorba de a o caracteriza pe Liliana Secara, despre care spun ca este "o adevarata mama vitrega, care isi arata iubirea cu batul". Locatarii povestesc ca mama vitrega obisnuia sa-l bata pe copil in mod regulat si ar fi "inventat" povestea cu agresiunea sexuala pentru a scapa de acuzatii transformindu-si fiul vitreg intr-un "mic monstru". De altfel, vecinii spun ca femeia si-a tocmit un avocat care sa o apere, dupa ce si-a cautat aliati printre ei. (R. MANOLACHE, D. CHIRIAC)


Baiatul va ajunge intr-un centru de plasament


Dupa externarea din spital baietelul abuzat va fi luat sub aripa celor de la Protectia Copilului, mai ales ca are nevoie si de consiliere psihologica. DGASPC a demarat deja o analiza in acest caz. "Serviciul de interventie in regim de urgenta s-a deplasat la spital, s-a vorbit cu copilul, s-a luat legatura cu tatal, cu concubina acestuia, cu mama naturala, cu vecinii si urmeaza sa vorbim si cu medicul de familie si cu invatatorul baiatului. In 48 de ore de la instituirea masurii de protectie in regim de urgenta vom sesiza instanta judecatoreasca. In functie de rezultatele analizei detaliate vom face propunerile ce se impun instantei de judecata", ne-a declarat Luminita Liciu, directorul adjunct al DGASPC. Baiatul se afla inca din anul 2007 in grija tatalui, dupa ce parintii s-au despartit. In 2009 se pronuntase divortul, iar cel mic a ramas in custodia tatalui. Conform analizei preliminare a celor de la Protectia Copilului, mama naturala nu a mai tinut legatura cu copilul sau, desi o perioada au locuit in acelasi bloc social. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.