Social

Maramuresul ia lectii de buna practica de la Crucea Rosie Vrancea

Sorin Tudose
23 mar 2011 1832 vizualizări
Din delegatie a facut parte si sora Priti, originara din India, membra a asociatiei umanitare Ursula

Mai multi reprezentanti ai Crucii Rosii Maramures a venit zilele acestea pentru un schimb de experienta la filiala vrinceana. Dana Pop, directorul filialei cu sediul in Baia Mare a venit sa vada obiectivele Crucii Rosii Vrancea din doua motive. Primul este ca institutia de caritate vrinceana are proiecte pe care le desfasoara de ani de zile pentru mai multe categorii de persoane aflate in necaz, iar cel de-al doilea motiv il reprezinta lipsa oricarui gen de proiect in Maramures. "Am fost invitati de mai multe ori de Rodica Davidean in Vrancea si iata ca am ajuns. Ne-am propus sa facem un schimb de experienta dat fiind faptul ca filiala Vrancea este printre cele mai bune din toata tara. Avem ce invata de la oamenii care sint fie membri, fie voluntari ai Crucii Rosii Vrancea", a declarat Dana Pop. Din delegatia de la Maramures a facut parte si sora Priti, originara din India si membra a asociatiei umanitare Ursula, care a venit in Romania in urma cu zece ani. Din 2005-2006 s-a alaturat Crucii Rosii pentru ca ambele institutii sint de factura umanitara. Daca la noi in judet sint peste 300 de voluntari ai organizatiei, in Maramures sint doar 50-60 de oameni care contribuie intr-un fel sau altul la actiunile institutiei. Rodica Davidean spune ca mereu a avut un complex legat de partea vestica a tarii. "Recunosc, am trait mereu cu complexul ca romanii din vest sint mai pregatiti sa faca fata situatiilor decit sintem noi, cei din est", a declarat franc Davidean. Aceasta a mai tinut sa precizeze ca in Maramures sint si foarte multe biserici care sint colaboratoare ale Crucii Rosie si ca ar trebui ca si la noi acest lucru sa prinda contur. Judetul nostru bifeaza la "realizari" centre pentru ocrotirea femeilor abuzate, pentru ocrotirea persoanelor virstnice, pentru oamenii strazii si nu numai, infiintate si administrate de Crucea Rosie Vrancea. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.