Social

Prestatiile Sociale, in buzunarul lui Micheci

Sorin Tudose
15 mar 2011 1176 vizualizări
Vicentiu Micheci, seful Cancelariei Prefectului, va fi cel mai probabil viitorul director executiv al Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS), institutia care gestioneaza prestatiile sociale acordate de la bugetul de stat

Agentia Nationala a Functionarilor Publici organizeaza concurs in perioada 16-18 martie pentru functia de director executiv la mai multe agentii din tara. Singurul candidat care a aplicat pentru functia ocupata cu delegatie de Petrea Cernat, un functionar din cadrul institutiei, este Vicentiu Micheci, fost subprefect al judetului, care se bucura de sustinerea PDL, partidul de guvernamint. Pe perioada cit a condus institutia, Petrea Cernat, la fel ca si alti sefi de institutii deconcentrate, a avut o comunicare deficitara cu mass-media locale pe tema atributiilor institutionale. Pentru a conduce Agentia de Prestatii Sociale aspirantii trebuie sa fi absolvit studii universitare , sa aiba o vechime de trei ani in specialitatea studiilor, sa cunoasca o limba straina si sa stie sa lucreze pe calculator. Neoficial, este nevoie si de o recomandare politica. In ultimii ani, institutia a trecut prin mai multe reorganizari si a avut mai multi directori, in functie de aliantele politice care s-au perindat pe la putere. AJPS a fost si institutia care a concediat mai multi angajati decit ar fi fost nevoie. Principalele prestatii gestionate de agentie sint alocatia de stat pentru copii, alocatiile familiale, pentru cresterea copilului sau ajutoarele pentru incalzirea locuintei. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.