Social

Spitalele vor primi bani in functie de competenta

Raluca Manolache
15 mar 2011 942 vizualizări
Spitalele din Vrancea vor fi clasificate in functie de competenta si performante. Clasificarea se va face de la I la V si este obligatorie pentru toate unitatile spitalicesti.

De altfel la intilnirea din acest weekend de la Timisoara, ministrul Sanatatii Cseke Attila le-a transmis directorilor Directiilor de Sanatate Publica din tara sa analizeze situatia spitalelor. Aceasta analiza se va face dupa ce se va stabili cu exactitate ce unitati ramin cu personalitate juridica si ce spitale vor deveni sectii exterioare sau azile de batrini. "Finantarea spitalelor se va face in functie de clasificarea lor. Urmeaza sa facem o analiza a spitalelor din judet", spune dr. Catalin Graur, directorul DSP. Metodologia de clasificare a spitalelor ar putea intra in vigoare in luna aprilie, urmind ca spitalele sa dispuna de un termen de 30 de zile pentru a intocmi fisa de evaluare si cererea de clasificare. Conform ordinului MS privind criteriile de clasificare a spitalelor in functie de competenta, unitatile se vor incadra in cinci categorii precum, categoria V "" nivel de competenta limitat, categoria IV "" nivel de competenta bazal, categoria III "" nivel de competenta mediu, categoria II "" nivel de competenta inalt si categoria I "" nivel de competenta foarte inalt. Daca in categoria I intra spitalele regionale, cu cel mai inalt nivel de dotare si care asigura furnizarea serviciilor medicale cu grad de complexitate foarte inalt, in categoria V-IV stau spitalele au competente reduse. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 18 ore, 14 minute, 6 secunde
Si clasificarea aceasta va fi doar o decizie politica si nu una bazata pe realitate. Lasatine o data cu minciunile voastre si puneti practica scopul vostru principal "Distruge tot, doar ca sa faceti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.