Social

Un tinar dependent de cocaina internat la spital

Raluca Manolache
12 mar 2011 1107 vizualizări
Baiatul s-a ales cu spitalizare la terapie intensiva si dosar penal pentru consum de droguri

Un tinar de 22 ani din comuna Pufesti a ajuns joi seara la de urgenta la Spitalul Judetean dupa ce a consumat droguri. Baiatul a fost initial preluat de un echipaj SMURD si transportat la camera de garda a Spitalului Adjud, acuzind stari de lesin. Pentru ca starea acestuia se agrava tinarul a fost adus la Focsani unde s-a aflat ca este consumator de cocaina. "A ajuns la UPU unde a fost diagnosticat cu status post consum de droguri. I s-a facut un test toxicologic care a iesit pozitiv la cannabis si marijuana. A fost internat in sectia de terapie intensiva pina i s-au stabilizat functiile vitale, dupa care a fost transferat in sectia psihiatrie", a mentionat Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului. Tinarul a fost luat la intrebari si de ofiterii de la Crima Organizata. Comisarul sef Costel Manea, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate, sustine ca baiatul s-a ales cu dosar penal pentru consum de droguri. Si reprezentantii Centrului Antidrog atrag atentia asupra consumului de plante etnobotanice sau droguri de mare risc, care au tot mai multi adepti printre tinerii debusolati, facind apel la atentia parintilor. "Asa cum probabil stiti, copilul dvs. este expus influentei grupului de prieteni, ceea ce l-ar putea face sa ia o decizie gresita. Astfel suportul oferit de familie devine esential in formarea stimei de sine si a increderii in propriile decizii. îl puteti invata ce inseamna sa fii matur si responsabil, incurajati-l sa vorbeasca oricind despre propriile lui opinii, temeri si sentimente, puteti sa va incurajati copilul sa gindeasca in termeni pozitivi despre ce inseamna sa nu consumi substante despre care nu au suficiente informatii", spun cei de la Centrul Antidrog. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.