Social

De gura asociatiilor de pensionari,Sorin Hornea propune monitorizarea prin satelit a alcoolicilor

Sorin Tudose
11 mar 2011 825 vizualizări
Aceleasi vechi si foarte discutate teme ale batrinilor au revenit in atentie la Consiliul Consultativ: pensiile si nivelul de trai

Problemele cu care se confrunta virstnicii au fost din nou puse pe tapet ieri, in cadrul unui Consiliu Consultativ tinut la Prefectura. Reprezentanti de la mai multe institutii locale, cit si ai persoanelor in virsta, au dezbatut pe larg problemele cu care se confrunta virsta a treia. Sedinta a debutat cu nelipsitele si mult prea lungile citiri de rapoarte, cifre si alte hirtii, timp in care fiecare dintre cei prezenti faceau altceva, numai atenti nu erau. Intilnirea s-a animat de indata ce Vasile Vilcu, presedintele Uniunii Pensionarilor Vrinceni, a inceput sa isi spuna oful, luind pe rind la "tinta" pe Adrian Juravle, directorul Casei Judetene de Pensii, pe subprefectul Sorin Hornea, dar si Politia. "Noua lege a pensiilor a produs o mare bulibaseala in rindul persoanelor virstnice. Ar trebui sa existe o mai mare comunicare intre Casa de Pensii si pensionari. Ar trebui facute afise, fluturasi sau orice alt material informativ, care sa vina in sprijinul pensionarilor", a declarat Vilcu. Acesta a spus ca nu doreste sa se faca greseli la recalcularea pensiilor, mai cu seama in cazul pensionarilor militari. Nicolae Zamfir, presedintele Asociatiei Judetene a Sindicatelor Pensionarilor din Vrancea, reia tema sa perena. "Puterea de cumparare a pensionarilor a scazut foarte mult, trebuie sa se faca ceva si pentru ei, sa poata trai decent", a declarat Zamfir. Vasile Vilcu a revenit pe tot parcursul sedintei stirnind mai curind amuzamentul audientei. "Persoanele care mor de frig, pe cimpuri nu sint tot oameni? De ce politia nu ii urmareste, de ce sint lasati ai nimanui? Or fi avind ei probleme cu alcoolul, dar sint oameni pina la urma", a mai spus Vilcu. Hornea nu s-a lasat mai prejos si, dupa ce a vazut ca nu e chip sa il lamureasca pe reprezentantul virstnicilor ca politia nu trebuie sa ii monitorizeze pe alcolici, a spus ca ar fi o posibilitate de a-i ajuta. "Noi ce sa facem daca sint nebuni care se duc pe cimp si ingheata de frig? O solutie ar fi sa ii monitorizam prin satelit", a declarat, in spiritul sedintei, subprefectul. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.