Social

Gripa si virozele pun stapinire pe Vrancea

Raluca Manolache
10 mar 2011 796 vizualizări
Gripa se extinde cu repeziciune in Vrancea. 56 de persoane au ajuns in ultima saptamina la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani dupa ce s-au simtit rau

Pentru ca acestea prezentau simptomele specifice gripei, medicii din sectia de contagioase i-au diagnosticat cu aceasta afectiune. Doar 29 de pacienti au ramas insa internati pentru a urma un tratament de specialitate sub supraveghere stricta. De asemenea, situatiile intocmite de specialistii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea arata ca 1.838 de persoane au trebuit sa se trateze pentru ca aveau infectii ale cailor aeriene superioare, iar alte 614 au fost diagnosticate cu pneumonie. Medicii atrag atentia ca cei mai afectati ramin copiii, deoarece elevii sint primiti la scoala chiar daca sint bolnavi. Asa se face ca 697 de copii cu virsta intre 5-14 ani au avut viroza respiratorie, iar altii 173 s-au tratat de pneumonie. "Desi in scadere, incidenta infectiilor respiratorii acute si a gripei a fost cu 3,6% mai mare decit media a 3 saptamini anterioare si s-a mentinut peste valorile maxime asteptate. Gradul de pozitivare din totalul probelor testate (38,9%) a fost mai scazut fata de cel din saptamina precedenta, evidentiindu-se, in continuare, o pondere mai mare a cazurilor de gripa cu virus B. Activitatea gripala a avut intensitate medie, cu raspindire regionala", se arata intr-un comunicat al MS. Gripa este o boala acuta contagioasa care se poate raspindi rapid pe calea aerului. Boala incepe dintr-o data, cu simptome generale cum ar fi senzatia de frig, frisoane, febra de 38-40°C, dureri musculare si de cap, tuse etc. Astfel, masurile de igiena personala, precum spalatul cu apa si sapun a minilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sint esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.