Social

Autoritatile, mama si vecinii, criminalii fetitei de la Cimpuri

Gabriel Sava
8 mar 2011 1117 vizualizări
Referentul social si asistentul maternal de la Cimpuri spun ca nu si-au putut da seama daca fetita este sau nu batuta u nici vecinii nu au intervenit de frica tatalui vitreg

Printre martorii audiati ieri la procesul in care Ion Neagu este judecat pentru omor deosebit de grav s-au numarat vecinii dar si reprezentantii autoritatilor. Barbatul este judecat pentru ca pe 31 octombrie 2010 ar fi ucis-o cu un bat pe micuta Georgiana Ciobotaru, de doar 4 ani, fiica sa vitrega. Cu destula lejeritate, cei doi reprezentanti ai Primariei Cimpuri au povestit cele intinplate insa nu i-au putut raspunde judecatorului de ce s-a ajuns la drama. Referentul social Nicusor Barna sustine ca si-a facut datoria, ca a mers in vizita la familia Neagu dupa ce asistenta medicului de familie informase primaria cu privire la anumite abuzuri fizice la care ar fi fost supusa micuta Georgiana. "Am mers la familia Neagu, fata intr-adevar avea mai multe leziuni, in zona capului si a membrelor, insa ambii parinti ne-au declarat ca fata era obraznica si ca a cazut din pat", a declarat referentul social. De acest caz s-a ocupat si Nicoleta Popescu, asistentul comunitar din localitate, care spune ca a vizitat familia in cauza de mai multe ori. "Nu am putut stabili niciodata cu certitudine ca asupra minorei se exercitau violente, am mai vorbit cu vecinii insa unul singur ne-a spus ca fetita ar fi batuta", a declarat asistentul comunitar. Angajata primariei a recunoscut ca minora ucisa a fost internata la spital in mai multe rinduri, posibil ca urmare a violentelor.


Batuta cu cureaua si de mama


Tot ieri au dat declaratii in fata instantei si martorii din dosar. Alina Mutu, cumnata lui Ion Neagu, a fost mai retinuta in declaratii fata de cele spuse pentru Ziarul de Vrancea la scurt timp dupa omor. Un alt martor, Lilica Mutu, a declarat ca a fost martora la un moment in care Georgiana a fost batuta cu bestialitate chiar de catre mama sa, cu o curea, pina a ramas intinsa pe jos. Si bunica micutei ucise, mama Danielei Munteanu, care locuieste la Bolotesti, a indicat ca fetita avea urme de vinatai aproape de fiecare data cind venea in vizita. Inclusiv asistentul de pe ambulanta a indicat ca micuta avea leziuni pe corp. De altfel, moartea copilei s-a instalat ca urmare a unei insuficiente cardio-respiratorii si a unei hemoragii meningee (n.r.- la nivelul creierului), dupa loviturile primite, asa cum au indicat procurorii, chiar de la tatal sau vitreg. Tot ieri a fost audiata si mama fetitei care a infirmat acuzatiile concubinului sau, care a sustinut ca nu el ar fi criminalul. Femeia a spus ca barbatul obisnuia sa ii bata fetita, de la cel mai nevinovat gest, dar si pe ea. Cel judecat pentru omor deosebit de grav a incercat sa impresioneze instanta si a declarat ca a vrut sa isi ia zilele cu un cutit, in momentul in care a vazut-o pe fata moarta. Ramine totusi o intrebare: Cine ar fi trebuit totusi, sa se implice ca o astfel de fapta sa nu aiba loc? Pentru ca cei abilitati cam dau din umeri, dar de fapt si ei poarta o parte din vina pentru fetita trimisa la cimitir. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 11 minute, 55 secunde
Asistentii (referentii) sociali sunt, de regula (!), tinere (tineri) absolventi ai facultatilor de profil (toate de INVATAMANT LA DISTANTA si indeosebi la MARE DISTANTA) care se cred deja, buricul citeste integral
, acum 739399 zile, 1 ora, 11 minute, 55 secunde
Imi cer scuze! Ca orice om, sunt supus greselii. In loc de "rotunjitori de fonturi" va rog sa cititi "rotunjitori de fonduri". Va multumesc pentru intelegere!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.