Social

Atentie soferi! Politistii locali vor da amenzi rutiere

Raluca Manolache
2 mar 2011 1797 vizualizări
12 politisti locali vor actiona impreuna cu colegii de la Circulatie

Soferii indisciplinati mai au un "inamic": politistul local. De la 1 martie, Politia Locala aflata in subordinea Primariei Focsani isi incepe activitatea cu atributii mai ample si noi domenii de competenta. Fostii politisti comunitari au din aceasta luna atributii atit pe linie de ordine publica, cit si in ceea ce priveste circulatia rutiera. Totusi, agentii locali nu vor actiona singuri, ci in patrule mixte cu politistii din cadrul IPJ. Pe linie de ordine publica vor actiona opt agenti. 12 politisti locali au fost detasati la rutier si vor putea aplica amenzi in baza Codului Rutier. Ion Gheorghe, seful Politiei Locale, spune ca agentii vor aplica si puncte de penalizare dar pentru moment acestea vor fi centralizate la Serviciul Politiei Rutiere urmind ca si la Politia Locala sa se realizeze un sistem centralizator. De altfel, pentru a se familiariza cu noile atributii, politistii locali urmeaza sa participe la o serie de cursuri de perfectionare. "Incepind de astazi (ieri n.r.) ne desfasuram activitatea sub titulatura de politie locala cu sarcini pe linie de ordine publica, circulatie rutiera, paza, cu infiintarea de compartimente de disciplina si urbanism, pentru mediu si evidenta populatiei. Efectivele politiei locale s-au completat cu inca cinci inspectori din cadrul Primariei, trei pe linie de comert, unul pe probleme de mediu si unul pe disciplina urbanism", a precizat Ion Gheorghe. Cele trei masini ale Politiei Locale urmeaza sa fie inscriptionate in mod corespunzator. Nici vestimentatia oamenilor legii nu este gata, insa in urmatoarele zile urmeaza sa se demareze procedurile pentru achizitionarea tinutelor. Potrivit organigramei, epoletii Politiei Locale vor fi purtati de 103 persoane. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.