Social

Gripa se extinde in Vrancea! Au aparut primele cazuri de gripa AH1N1

Raluca Manolache
22 feb 2011 1113 vizualizări
Trei pacienti au ajuns la spital cu gripa, iar in ultimele zile au fost afectati si doi copii u scolile trebuie sa trimita acasa elevii care dau semne de boala

Gripa AH1N1 a fost confirmata in Vrancea! Victimele noului virus gripal sint doua femei din Focsani si un barbat din Adjud, care au ajuns la Spitalul Judetean, in sectia de boli contagioase, dupa ce au acuzat simptomele specifice. Specialistii de la Institutul Cantacuzino Bucuresti au confirmat prezenta virusului AH1N1 in probele recoltate de la cei trei. Medicii spun insa ca pacientii au avut o forma usoara a bolii. A fost confirmata prezenta virusului gripal B la alti doi bolnavi, o fetita de un an si un baiat de 15 ani, ambii din Focsani. "Nu au avut simptome diferite fata de o gripa obisnuita. Vom avea mici focare in colectivitati, unitati de lucru", a precizat dr. Marina Maiorov, care arata ca in unitatile de invatamint au aparut deja "focare" de viroze. Medicii atrag atentia ca virusul se transmite foarte usor, situatie in care elevii care prezinta semne de boala ar trebui sa stea acasa. De altfel, cadrele didactice ar trebui sa realizeze la prima ora de curs un triaj, pentru evitarea riscului aparitiei de focare in colectivitati. Specialistii europeni sint cei care au pus Romania sub cod rosu de gripa, mai precis ultima treapta inaintea declararii unei epidemii. Cu toate acestea, reprezentantii MS au anuntat ca intensitatea gripei pe teritoriul Romaniei ar fi medie. O persoana infectata cu noul virus AH1N1 poate prezenta simptome similare gripei normale: febra, tuse, durere in git, dureri musculare, dureri de cap, frisoane si oboseala. Au existat insa si cazuri in care pacientii au prezentat diaree si varsaturi. Medicii atrag atentia ca simptomele pot fi provocate si de alte afectiuni, motiv pentru care medicul specialist este singurul care poate pune un diagnostic corect. Virusul gripal se transmite usor pe calea aerului, prin stranut si tuse direct de la persoana bolnava la cea sanatoasa si indirect, prin contactul cu miinile sau obiectele contaminate. "Gravidele, persoanele supraponderale si bolnavii cronic sint mai vulnerabili la virusul AH1N1", arata dr. Marina Maiorov. Orice persoana care dezvolta semne de infectii respiratorii trebuie sa se prezinte la medic. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.