Social

Beneficiarii impozitului minim, doua declaratii

Doina Ganea
21 feb 2011 817 vizualizări
Contribuabilii care, pina la 30 septembrie 2010 inclusiv, au fost obligati la plata impozitului minim procedeaza la definitivarea impozitului pe profit datorat corespunzator celor doua perioade fiscale, respectiv 1 ianuarie - 30 septembrie 2010 si 1 octombrie - 31 decembrie 2010 si, în consecinta au obligatia sa întocmeasca si sa depuna doua declaratii privind impozitul pe profit, corespunzator celor doua perioade fiscale

Potrivit finantistilor, pentru perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010, contribuabilii vor determina impozitul pe profit datorat, recalculat in mod corespunzator pentru perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010, prin impartirea impozitului minim anual la 12 si inmultirea cu numarul de luni aferent perioadei respective, in vederea stabilirii impozitului pe profit datorat. Termenul limita pentru depunerea declaratiei pentru impozitul pe profit pentru perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010 si plata acestuia este 25 februarie. "Pentru perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2010 contribuabilii depun declaratia privind impozitul pe profit si platesc impozitul pe profit datorat daca definitiveaza pina la data de 25 februarie inchiderea exercitiului financiar, situatie in care nu trebuiau sa selecteze obligatia "Impozit pe profit datorat de persoane juridice romane, altele decit cele de la pct. 1" in declaratia 100 pentru trimestrul IV 2010 vor depune declaratia anuala de impozit pe profit si vor plati impozitul pe profit aferent anului fiscal incheiat, pina la data de 25 februarie 2011 inclusiv. Daca au declarat prin formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" si au platit o suma egala cu impozitul pe profit calculat si evidentiat pentru trimestrul III 2010, vor depune declaratia anuala de impozit pe profit si vor face plata finala a impozitului pe profit aferent anului fiscal incheiat, pina la 25 aprilie, inclusiv" precizeaza oficialii Fiscului. (D. G.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.