Social

Spitalul ne trateaza de gripa cu Tamiflu care expira luna aceasta

Raluca Manolache
16 feb 2011 859 vizualizări
Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani a primit de la Ministerul Sanatatii, prin Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, mai multe doze de Tamiflu cu termen de expirare februarie

Asa se face ca din cele 2.850 de cutii de tamiflu, medicament utilizat pentru prevenirea si tratarea gripei, 802 cutii nu vor mai putea fi folosite dupa aceasta luna. "Vor fi neutralizate. Medicamentele au fost repartizate doar Spitalului din Focsani pentru ca este singura unitate cu sectie de contagioase", spune dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP. Nici celelalte cutii nu au un termen de valabilitate foarte mare. Astfel, 329 de cutii vor expira in luna martie si 1.719 au termen de valabilitate luna iunie. Anul trecut, cind numarul pacientilor diagnosticati cu gripa noua a fost destul de ridicat s-au primit recomandari de la minister ca preparatul sa fie aplicat doar persoanelor care se afla in evidenta si cu alte boli cronice precum HIV/SIDA, obezitate gradul III, cancer pulmonar sau pneumonie. In Vrancea, peste 130 de persoane au fost infectate cu noul virul gripal AH1N1, inregistrindu-se si un deces. In acest sezon nici un vrincean nu a fost diagnosticat cu gripa AH1N1. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.