Social

Politia a clasat cazul asistentei care a murit la nastere

Raluca Manolache
5 feb 2011 1477 vizualizări
Este o decizie nedreapta. Cineva ar fi trebuit sa raspunda pentru aceasta moarte , spun colegii de la Spitalul Judetean

Nimeni nu se face vinovat pentru decesul asistentei de 40 ani care lucra in sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani si care si-a pierdut viata la nastere. Dupa ce Politia din Galati a inchis dosarul mortii asistentei medicale Petronela Ulmer, acum si Parchetul a confirmat decizia de neincepere a urmaririi penale. Si asta dupa ce medicii care au efectuat expertiza medicala au constatat ca nu ar exista legatura de cauzalitate intre administrarea medicamentului Cytotec si decesul gravidei. "Este o decizie nedreapta. Cineva ar fi trebuit sa raspunda pentru aceasta moarte nedreapta", sustine Cornelia Miron, asistenta sefa a sectiei de chirurgie infantila de la Spitalul Judetean Focsani, totodata vicepresedintele filialei Sanitas Vrancea. Cadrul sanitar arata ca nici o femeie de 40 ani nu ar trebui sa mai moara la nastere in ziua de astazi, cind medicina a evoluat atit de mult. Petronela Ulmer si-a dat ultima suflare in 2009, chiar de Sfintii Mihail si Gavriil, in Maternitatea Spitalului "Buna Vestire" Galati, odata cu ea murind si fetita pe care se pregatea sa o aduca pe lume. Familia a acuzat la vremea respectiva ca pacientei i s-ar fi administrat un medicament experimental, fără aviz de utilizare in Romania si contraindicat in sarcina. Se pare ca medicii doreau sa-i declanseze nasterea insa au scapat situatia de sub control iar pacienta a sucombat. Ironia sortii face ca femeia a mers sa nasca la Galati pentru a beneficia de conditii mai bune de ingrijire si tratament, intrucit s-a simtit rau in ultima parte a sarcinii. Parchetul de pe linga Judecatoria Galati a demarat initial cercetarile sub suspiciunea de ucidere din culpa si de fals in acte publice plecind si de la faptul ca fisa de observatie medicala a pacientei contine numeroase stersaturi. Petronela Ulmer era casatorita si mai avea un fiu. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 7 ore, 54 minute, 32 secunde
DACA cercetarea judiciara a fost facuta de agentii de la Biroul Ordine Publica, specialisti in MULS LACATE, nu in proceduri judiciare vai mama lor,solutia de NUP nu trebuie sa ne surprinda !!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.