Social

As da orice sa lucrez, numai sa ma angajeze cineva

Sorin Tudose
2 feb 2011 766 vizualizări
Paraschiv Vasile din satul Martinesti si-a pierdut locul de munca, nu are familie, nu are lemne de foc, este bolnav, dar vrea sa munceasca u cei care il pot ajuta in vreun fel il pot contacta la 0764/ 113 830 Paraschiv Vasile, un barbat de 42 de ani din satul Martinesti, comuna Tataranu, spune ca a ajuns la capatul rabdarii, simte ca nu mai are cui cere ajutorul.

Omul a lucrat pina in toamna anului trecut la Politia Comunitara Focsani, de unde a fost disponibilizat. De atunci traieste din ajutorul de somaj si cu fiecare zi ce trece este tot mai disperat, mai ales ca nici cu sanatatea nu sta prea bine. Casa parinteasca a fost data unei surori care momentan lucreaza in Italia, iar gindul ca aceasta s-ar putea intoarce acasa il ingrozeste pentru ca odata intoarsa nu ar mai avea unde locui. Isi doreste nespus sa lucreze pentru a se putea intretine. "Simt cum fuge pamintul de sub mine. Nu credeam ca dupa mai bine de 20 de ani de munca sa ajung intr-o situatie atit de neagra. Nu am mincare, nu am lemne pentru foc, nu am nici macar siguranta acoperisului deasupra capului", ne-a spus Parschiv Vasile. Acesta a fost nevoit sa taie copacii din curte pentru a putea face rost de lemne, macar si pentru citeva zile. Pierderea locului de munca si implicit a sursei de venit poate duce de multe ori la stari disperate, vecine cu nebunia. "Mai bine de 80% din dantura este facuta pulbere, motiv pentru care nu ma pot hrani adecvat si sint atit de slabit incit uneori nici nu pot sta in picioare. Ulcerul ma chinuie de atitia ani, iar inima nu imi da pace deloc. Doctorul mi-a spus ca pina nu imi rezolv problemele cu dantura nu o sa ma fac bine. Nici nu stiu ce sa ma mai fac, am nevoie de ajutor", isi mai spune nevoile Paraschiv Vasile. Barbatul spune ca este dispus sa lucreze orice doar sa stie ca are niste bani cu care sa se poata intretine decent. "Acum stau degeaba pentru ca fiind iarna nici in sat nu prea este de lucru. As da orice sa lucrez, numai sa ma angajeze cineva. Eu ma mai pricep la electricitate, dar as lucra bucuros pe orice post mi s-ar oferi", a spus Vasile. Ionel, fratele sau si cel care ne-a semnalat situatia disperata in care se afla Parschiv, spune ca ii este teama ca acesta sa nu faca vreun gest necugetat. "Este fratele meu si il ajut cit pot, dar am si eu familie. Nu este zi in care sa nu ma tem pentru fratele meu. Este intr-o situatie atit de nefericita incit ar putea sa isi piarda ratiunea si sa faca un cumplit pacat", ne-a spus si Ionel Vasile. Cei care vor sa iI intinda o mina de ajutor lui Paraschiv il pot contacta la 0764/ 113 830. Fie ca il ajutati cu lemne, medicamente, alimente sau poate chiar cu un loc de munca ori cu un simplu sfat, veti contribui la aducerea unei persoane pe linia de plutire. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.