Social

Sanitarii vor sa tina departe gripa cu 2.000 doze de Tamiflu

Raluca Manolache
1 feb 2011 621 vizualizări
Tratamentul va ajunge in sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean

Pentru ca specialistii de la Ministerul Sanatatii estimeaza ca in urmatoarele doua saptamini va fi virful epidemic al virozelor si gripei, Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea va primi peste 2.000 doze de Tamiflu, medicament antiviral specific tratamentului gripei AH1N1. Chiar daca la nivelul judetului nu s-a inregistrat deocamdata nici un caz de gripa, tratamentul va ajunge la sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. "Medicii epidemiologi au constatat o intensificare a circulatiei virusurilor gripale pe intreg teritoriul national. Tulpina circulanta dominanta, care a dus la decese, este tipul A /H1N1 dar concomitent sint inregistrate si cazuri de gripa cu virusul tip B si A /H3N2. De asemenea, cazurile de pneumonie bacteriana si viro-bacteriana la copii au crescut in primul rind din cauza prezentarii intirziate a copilului bolnav la serviciile medico-sanitare", informeaza Ministerul Sanatatii. Autoritatile sanitare au fost atentionate in videoconferinta organizata vineri sa fie atente la pacientii care prezinta simptome, iar cazurile severe sa fie raportate de urgenta la centrul de epidemiologie. S-a luat in discutie si problema vaccinarii antigripale, in conditiile in care adresabilitatea in acest an nu a fost prea mare. In functie de solicitarile medicilor de familie, DSP va putea cumpara mai multe doze de vaccin, ser ce va putea folosi in mod gratuit pentru imunizarea vrincenilor care fac parte din grupele de risc. Medicii de familie mai au pe stoc in jur de 2.000 doze din vaccinul repartizat judetului nostru. Anul trecut, peste 130 de vrinceni au avut nevoie de tratament medical dupa ce au contractat virusul AH1N1. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.