Social

Spalatoriile auto si vulcanizarile, predispuse muncii la negru

Sorin Tudose
29 ian 2011 986 vizualizări
Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Vrancea au efectuat zilele trecute un control pentru identificarea persoanelor care lucreaza fara forme legale.

Au fost vizate in principal unitatile economice din Focsani si Adjud care presteaza servicii de spalatorie auto si vulcanizari, domenii in care s-a inregistrat o mai mare incidenta a fenomenului muncii "la negru". In urma celor 16 controale au fost aplicate 15 amenzi in valoare totala de 27.000 lei. Pentru primirea la lucru a unor persoane fara a li se intocmi acte au fost sanctionati contraventional patru angajatori, cu 12.000 lei. Au fost constatate si alte incalcari ale legislatiei muncii, precum netransmiterea Registrului general de evidenta a salariatilor, pentru ca angajatorii sa incerce sa foloseasca muncitorii fara a le intocmi acte. Culmea este ca munca nedeclarata persista cu toate ca atit spalatoriile auto cit si vulcanizarile au mai fost verificate de inspectori tot in urma unor controale tematice. "în domeniul securitatii si sanatatii in munca principalele deficiente depistate au constat in lipsa instruirii pe linia securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor, lipsa controalelor medicale la angajare si periodice a salariatilor si lipsa echipamentului individual de protectie. La spalatoriile auto si vulcanizari lucratorii ar trebui sa fie dotati cu salopete, cizme, veste vatuite si manusi de protectie, echipamente care nu au fost asigurate de catre angajatorii verificati", transmite Mircea Moise, purtatorul de cuvint al ITM. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 10 minute, 24 secunde
Nu a ramas degeaba Vyky comandant suprem ,la ITM! A ramas cu o misiune foarte clara ,, Sa ingenuncheze toate firmele cu patroni PSD-isti sau cu alta convingere politica! Cat sunt ei la guvernare , citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 10 minute, 24 secunde
De ce inspectorii ITM nu controleaza societatea senatoarei Placinta,sa vada in ce conditii se lucreaza acolo,daca se respecta programul de lucru(zilnic de la 7 la 19 si in ficare sambata),daca exista citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 10 minute, 24 secunde
CINE sa controleze aceste firme ? ITM vn condus de VYKY CARE ESTE O LAMPA CE I SE TERMINA FITILUL SI VASLESTE SPRE FINAL ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.