Social

Trei intinde mina vor reintegrarea in societate - VEZI VIDEO -

Raluca Manolache
28 ian 2011 696 vizualizări
In Focsani au fost identificate 80 de persoane care stau la colt de strada si tinjesc dupa mila oamenilor, 55 de cersetori si 25 de persoane fara locuinta u cea mai tinara cersetoare are doar sapte ani


Cersetoria este o "meserie" prea banoasa pentru ca "milogii" sa renunte la statul cu mina intinsa. Cistigurile rapide sint imbratisate de cei ce nu vor sa puna osul la munca, chiar daca autoritatile le-au oferit aceasta posibilitate. Asa se face ca doar trei cersetori din Focsani au decis sa renunte la aceasta meserie, dupa ce au fost consiliati de autoritatile cu atributii in aceasta problema, in cadrul proiectului de security-marketing intitulat "Sa-i ajutam sa nu mai cerseasca", initiat anul trecut de Serviciul Politiei de Ordine Publica. In cadrul acestui program, in Focsani au fost identificate 80 de persoane care stau la colt de strada si cersesc, 55 de cersetori si 25 de persoane fara locuinta. Din cei 55 de cersetori, doar 28 sint din Focsani, ceilalti "milogi" fiind din alte judete. In urma activitatilor derulate, doar trei femei au renuntat la aceasta meserie. Este vorba de o mama de 22 ani pentru care s-au intocmit documentele necesare pentru a intra in posesia ajutorului social, de o fata de 19 ani care a fost inclusa in programul "O sansa pentru o viata mai buna" si participa la un curs de formare profesionala, iar o copila de 13 ani a fost inscrisa la cursuri de alfabetizare la Scoala "Anghel Saligny". "Opinia publica din municipiul nostru dezaproba trendul ascendent al numarului de cersetori pe fondul acutizarii crizei economico-financiare nationale, prezenta acestei categorii sociale in intersectiile si in locurile aglomerate din municipiul nostru afectind imaginea orasului si creind un sentiment de nesiguranta si de teama in rindul cetatenilor", a precizat subcomisarul Zorel Burlan, ofiter coordonator al Politiei de Proximitate. De asemenea, in urma actiunilor derulate in cadrul acestui program, oamenii legii au facut un nou sondaj in rindul populatiei si au constatat ca numarul cersetorilor din strada a scazut. Astfel, 56% din cetatenii chestionati considera ca cercestoria nu este o problema, iar 64% dintre focsanenii implicati in sondaj au spus ca numarul acestora a scazut. Totodata, doar 40% dintre respondenti au recunoscut ca le-au oferit bani, mincare cersetorilor. Politistii vor continua actiunile pe aceasta linie mai ales ca s-a constatat ca cersetoria nu are virsta. Cel mai tinar cersetor are sapte ani, iar cel mai in virsta 82 de ani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.