Social

Vrincenii sint mai saraci cu 30% decit restul romanilor

Mihaela Beșleagă
26 ian 2011 700 vizualizări
Salariile vrincenilor se situeaza in continuare sub valoarea cistigurilor medii inregistrate pe total tara, cu minus 600 lei la salariul mediu brut si minus 400 lei la cel net.

Cistigul salarial mediu brut realizat in luna noiembrie 2010 in judetul Vrancea a fost de 1.300 lei, iar salariul mediu net a fost de 966 lei/salariat. In luna mentionata, salariul mediu nominal brut pe economie pe total tara a fost de 1.900 lei, iar cel net de 1.377 lei. "In luna noiembrie 2010 cistigul salarial mediu net din judetul Vrancea a fost cu 29,8% mai mic fata de cel inregistrat pe total tara", se arata in buletinul lunar transmis de Directia Judeteana de Statistica Vrancea. Cu toate acestea, comparativ cu luna anterioara, in noiembrie 2010 atit cistigul salarial mediu nominal brut cit si cel net au crescut cu 2,9%, respectiv 2,8% fata de luna precedenta. De asemenea, numarul somerilor inregistrati la data de 30 noiembrie 2010, potrivit datelor furnizate de AJOFM Vrancea, a fost de 11.633 persoane, cu 375 mai multe fata de luna precedenta. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.