Social

Petitia medicilor: Rabdarea si intelegerea noastra nu e fara limite

Raluca Manolache
20 ian 2011 698 vizualizări
Petitia poate fi semnata la adresa petitieonline.ro

Medicii de familie sint nemultumiti de prevederile noului Contract Cadru si arata ca prin noile prevederi se doreste falimentarea unui numar cit mai mare de cabinete medicale si a altor tipuri de furnizori, care nu isi vor mai putea desfasura activitatea in conditii optime din lipsa fondurilor. Un medic din Botosani a realizat petitia "Rabdarea si intelegerea noastra nu este fara limite" adresata ministrului Sanatatii, Attila Cseke, presedintelui CNAS si presedintelui Romaniei, document prin care doctorul isi spune nemultumirea cu privire la contractul cadru pentru anii 2011-2012, sistemul de coplata, desfiintarea spitalelor, amenzile aplicate in urma eliberarii de concedii medicale si sistemul informatic unic integrat. "De ce sa ne dotam cabinetele, atita timp cit refuzati cu incapatinare sa ne platiti aceste tipuri de servicii, pentru ca acestea sint decontate doar in cazul in care sint efectuate in spitale, ambulatorii de specialitate sau laboratoare. Numai ca uitati un lucru, toate acestea se gasesc numai la oras. De ce ar trebui un pacient in virsta sa parcurga o distanta de zeci de kilometri pina intr-o localitate urbana ca sa beneficieze de asemenea servicii, cind ar putea beneficia si la el in comuna de asa ceva. Poate nu stiti dar, aparatura moderna este prevazuta cu computere miniaturizate care dau rezultatele pe loc, cu mentiunea valorilor normale, deci nu mai este necesar sa stea un specialist in domeniu, sa numere la microscop niste elemente sanguine, atunci cind se efectueaza o hemoleucograma", se arata in petitie. Peste 1.800 de persoane au semnat pina acum petitia, inclusiv medici din Vrancea. Printre acestia se afla si dr. Grigore Hanta, presedintele Patronatului Medicilor de Familie. Petitia poate fi semnata la adresa http://www.petitieonline.ro/petitie/rabdarea_si_intelegerea_noastra_nu_este_fara_limite-p08467056.html. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.