Social

Tatal violator de la Spulber a fost trimis in judecata

Gabriel Sava
14 ian 2011 637 vizualizări
Barbatul de 53 de ani si-a batjocorit fiul cu probleme psihice

Procurorii vrinceni au finalizat cercetarile in cazul lui Vasile Botu, de 53 de ani din Spulber, care, anul trecut, si-a violat fiul. Barbatul a profitat de faptul ca Marius, baiatul sau de 21 de ani, sufera de o afectiune psihica si a crezut, probabil, ca fapta nu va fi data in vileag. Anchetatorii spun ca tatal violator era cunoscut ca pasionat de bautura, cel mai probabil, Botu fiind ametit si in seara in care s-a produs violul. "Fiul a povestit cele intimplate unei matusi, care l-a si ajutat sa se spele, apoi a povestit la biserica, la primarie dar si altor persoane. Dupa ce au fost sesizati politistii din comuna, s-a dispus si efectuarea unei expertize medico-legale, care a confirmat presupunerile", a declarat Luminita Dogaru, prim procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani. Chiar daca atit din marturiile tinarului abuzat cit si din continutul certificatului medico-legal rezulta ca Marius a fost violat, tatal sau nu a recunoscut fapta. Acesta crede ca rudele s-au razbunat, convingindu-l pe baiat sa declare lucruri neadevarate. Oamenii legii au fost sesizati de grozavie de Primarie. "Referentul social a auzit cele intimplate, a purtat o discutie cu baiatul care are niste probleme psihice, apoi s-a facut sesizarea la Politie. Baiatul a mai povestit si altor persoane din sat ceea ce s-a intimplat. Tatal sau ii era asistent personal", a declarat Vasile Rusu, primarul comunei Spulber. Pe 17 decembrie, Botu a fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, care a fost aprobata de magistrati. Procurorii spun ca Vasile Botu este recidivist, dupa ce a fost condamnat la un an cu suspendare pentru vatamare corporala. Dupa ce tatal sau a fost arestat, tinarul a ramas in grija matusii. Conform primarului, Marius mai are frati care lucreaza peste hotare. Unul dintre ei, care se afla in Italia, a venit de sarbatori acasa. Conform procurorilor, tinarului i se va propune un curator care sa-l ingrijeasca. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.