Social

Asistat al DGASPC, accidentat la munca

Ziarul de Vrancea
13 ian 2011 954 vizualizări
barbatul a fost lovit de un dulap de cherestea in timp ce lucra la o firma din Odobesti

Un angajat la o firma din Odobesti, beneficiar al locuintelor protejate din Odobesti, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), a fost marti victima unui accident de munca. Zoltan Szekely, 30 ani, din Odobesti, a ajuns la Spitalul Judetean dupa ce s-a lovit la piciorul sting in timp ce lucra la societatea unde este angajat cu carte de munca din 2007. Medicii au stabilit ca tinarul, care are si un retard mintal mediu, a suferit un traumatism prin strivire la gamba stinga, dar si o fractura. "Tinarul se afla la serviciu si a fost lovit de o cantitate de material lemnos, ce i-a picat pe piciorul sting", ne-a spus inspectorul Bogdan Toader, ofiterul de presa al Politiei. Accidentul a avut loc la firma unui cetatean strain, care detine un gater. Firma Orman va fi cea care va cerceta cazul. "Barbatului i-a cazut un dulap de cherestea pe un picior. In acest caz este vorba de incapacitatea temporara de munca si va fi nevoie si de citeva zile de concediu medical. Firma are obligatia sa inceapa cercetarile in cazul accidentului de munca si sa comunice la ITM concluziile. Conform legii, ITM nu cerceteaza decit accidentele mortale sau cele cu invaliditate. Comisia din unitatea respectiva va aduce la noi un proces verbal care va fi avizat sau nu", ne-a spus Victoria Diaconu, director la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). Asistatul, care a fost externat ieri din spital, va fi monitorizat de Serviciul de management de caz si monitorizare din cadrul DGASPC, va face controale periodice si are nevoie de 3 luni de recuperare, dupa cum ne-a declarat Daniela Nicolas, directorul DGASPC. Doua dintre conditiile ca asistatii sa fie beneficiari ai locuintelor protejate este abilitatea de trai independent si existenta unui loc de munca stabil. (M. BESLEAGA, D. CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 21 ore, 20 minute, 53 secunde
asistatul e angajat la acea firma din 2007 (cum scrie in acest art) sau din 2010 (cum a declarat nicolas in monitorul de vn)?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.