Social

Campanie de informare privind febra aftoasa

Sorin Tudose
11 ian 2011 1033 vizualizări
Mai multi medici zonali din judet impreuna cu experti in febra aftoasa au participat ieri la o sedinta in cadrul careia s-au discutat masurile de prevenire pentru aceasta boala.

Chiar daca febra aftoasa nu a intrat nici macar pe teritoriul tarii, veterinarii sint prudenti si vor face o campanie de informare in tot judetul. "Am organizat si o sedinta in vederea prevenirii aparitiei acestei boli, iar in zilele urmatoare vom primi de la Bucuresti mai multe materiale informative pe care ulterior le vom distribui prin primarii, biserici si alte locuri frecventate de cetateni", a declarat Mirel Iordache, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). Caii, caprele, vacile, oile, porcii sint doar citeva dintre animalele care pot face febra aftoasa. Simptomele acesteia sint salivatia abundenta si schiopaturile. "Sansele ca boala sa ajunga si in judetul nostru sint aproape infime, dar in orice caz noi vom informa cetatenii. Cel mai negativ aspect al acestei boli este de ordin economic. Daca, de exemplu, intr-o exploatatie profesionala un singur animal are febra aftoasa toate vor trebui sacrificate deoarece virusul se propaga pe calea aerului. De aici ar rezulta pierderi enorme pentru crescatori", a mai adaugat Mirel Iordache. Reprezentantii institutiei spun ca febra aftoasa poate fi facuta si de oameni, dar doar in cazuri exceptionale si cu implicatii mult mai mici decit in cazul animalelor. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.