Social

O sansa la viata prin formularul E112 pentru patru vrinceni

Raluca Manolache
10 ian 2011 832 vizualizări
Patru pacienti au primit bani prin Casa de Asigurari de Sanatate pentru a se trata in Italia, Cehia si Germania

Au primit dreptul la viata prin formularul european E112! Patru bolnavi din Vrancea au solicitat anul trecut acest formular si au reusit sa obtina aprobare pentru a se trata la clinici de peste hotare. Fie pentru ca tratamentul pe care trebuiau sa il urmeze se putea face in Romania, dar nu in timp util, fie pentru ca acesta nu putea fi continuat in tara pe motiv ca nu exista conditiile necesare, cele patru persoane au avut sansa sa fie supuse unui tratament de specialitate in Italia, Germania si Cehia. Astfel, Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea a eliberat formularul E112 pentru o persoana care suferea de malformatie cardiaca, cardiopatie congenitala cianogena completa, care necesita tratament in Italia, pentru un pacient care suferea de boala congenitala de inima, intrerupere de arc aortic, care necesita tratament in Germania, pentru o persoana cu afectiune cardiaca, care necesita tratament in Cehia si pentru o persoana care necesita proceduri la nivelul genunchiului, tratament efectuat in Italia. Bolnavii care vor sa se trateze pe banii statului peste hotare au aceasta sansa daca sint asigurati. De asemenea, la dosarul inaintat la CAS trebuie sa prezinte si un raport medical din care trebuie sa rezulte diagnosticul si tratamentul medical urmat la o unitate sanitara aflata in relatii contractuale cu o casa de asigurari, precum si precizarea, in mod explicit si argumentat, ca deplasarea persoanei solicitante nu prejudiciaza starea sanatatii sale sau primirea de tratament medical. Nu numai formularul E112 a fost solicitat in 2010. Asa se face ca au fost emise si 29 de formulare E 106, act prin intermediul caruia sint posibile tratamentele medicale pentru cei care au rezidenta in alta tara decit cea in care platesc asigurarile de sanatate, dar si 21 de formulare E121, care permit pensionarului asigurat roman, care isi muta domiciliul intr-o tara a Uniunii Europene, sa beneficieze de asigurare medicala pina la sfirsitul vietii. Au mai fost eliberate si 11 formulare E107 si un formular E104. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.