Social

La 13 ani, fetita cu chibrituri este experta in fugitul de acasa

Ziarul de Vrancea
7 ian 2011 1146 vizualizări
O copila de 13 ani, infrigurata, a fost gasita acum doua seri intr-o scara de bloc din Focsani u fata, care s-a recomandat sub un nume fals, a fost dusa la un centru de adapost si a fost sesizata politia u in timp ce adolescenta acuza ca familia nu se preocupa de ea, mama se apara, spunind ca fata se invirte intr-un anturaj vicios

Andreea C., o adolescenta de 13 ani din Focsani, a fost gasita acum doua seri in scara unui bloc, inghetata de frig. Reporterii Ziarului de Vrancea, sesizati de un locatar, au anuntat politia si dus-o pe copila la Adapostul Temporar pentru Copilul Delincvent si din Strada, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Andreea s-a plins celui care a gasit-o ca nu mai are unde sa stea, fiind abandonata de mama si ca parintii prietenelor ei, cu care ar fi locuit, le-au luat pe fete in Italia. Aceasta a povestit si politistilor ca familia nu se intereseaza de ea. Mama contrazice spusele fetei, mentionind ca tinerei nu-i lipseste nimic si ca beneficiaza de toata atentia. Potrivit mamei si profesorilor de la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani, unde fata este eleva in clasa a VII-a, adolescenta este un copil-problema, "experta" in fugitul de acasa. Un nor de probleme pare a se invirti in jurul ei, banuita ca s-ar afla intr-un anturaj vicios, in care nu lipsesc nici drogurile. De altfel, Andreea s-a recomandat sub un nume fals "" "Popescu" si nu se afla la prima abatere, politistii de proximitate avind-o in vizor de ceva vreme.


"A plecat si si-a lasat ghiozdanul in clasa"


Mama fetei si-a lasat copilul la scoala in dimineata zilei de miercuri, dupa care n-a mai aflat nimic de ea. Roxana Vornic, directoarea de la "Stefan cel Mare", sustine ca dupa primele ore de curs, eleva a iesit in pauza, dupa care nu s-a mai intors. "A plecat si si-a lasat ghiozdanul in clasa. Nu este prima data cind a fugit. Noi am informat familia de fiecare data, la fel am facut si cu politia. Au consiliat-o noi, profesorii, am vorbit de fiecare data cu ea, a promis ca nu va mai fugi, insa a doua zi a luat-o de la capat", ne-a declarat Roxana Vornic. Potrivit scolii, ultima data cind copila a fugit, au fost interogati toti elevii care au cunoscut-o, ca dupa doua zile, fata sa fie gasita la casa unor prietene mai mari. "O gasesc mereu la ele. Au parintii plecati in Italia, stau singure si fac ce vor. Le-am spus sa n-o mai primeasca, ca Andreea are casa si nu-i lipseste nimic. Mi-au spus ca e viata lor si or sa faca ce vor. Beau, fumeaza, se drogheaza, e plina casa mereu de baieti. Mi-au spus ca si-asa n-are politia ce sa le faca ca sint minore si doar n-or sa le bage la puscarie", ne-a declarat mama copilei. Andreea poarta dupa ea zilnic bagajul trecutului. Potrivit mamei, tatal fetei s-a sinucis in urma cu trei ani, lasind in urma patru copii. "Era un betiv si n-avea mare grija de ea. Eu m-am recasatorit si copiii se inteleg bine cu tatal vitreg", ne-a spus aceasta. O alta lovitura pe care Andreea a primit-o a fost transferarea celei mai bune prietene la o scoala din Tifesti, cu un an in urma.


Politia a uitat sa anunte familia


Fata a fost consiliata de mai multe ori de politisti, profesori si familie. Insa rezultatele nu au fost cele asteptate. "Ca politist de proximitate am consiliat-o pe fata de doua ori, iar marturie stau procesele verbale incheiate. A promis ca vine la consiliere socio-psihologica la scoala unde invata, dar in cele din urma nu a aparut. Ne preocupa soarta acestei fete, mai ales ca nu a avut o viata usoara. Alaturi de conducerea scolii am incercat sa o ducem pe o directie buna", ne-a spus agentul sef Remus Bosnea, de la Politia de Proximitate. Politistii de la Investigatii Criminale au readus-o acasa de doua ori pe adolescenta rebela. "Fata a disparut de mai multe ori de la domiciliu, dar a fost gasita si incredintata familiei. Ulterior, aceasta a decis sa plece din nou. In familie exista certuri, iar fata prefera sa stea in alta parte, intr-un apartament din Focsani. Am incercat sa-i acordam tot sprijinul, impreuna cu cei din familie si cei de la scoala", ne-a spus inspectorul Bogdan Toader, ofiterul de presa al Politiei. Organele de politie, anuntate de cazul fetei inca de miercuri seara, nici nu s-au obosit sa anunte familia ingrijorata, care a aflat abia ieri de soarta fetitei, de la reporterii ziarului nostru. Asta poate si pentru ca au luat de bun numele fals dat de pustoaica. Pina cind Andreea se hotaraste sa se intoarca la scoala, ghiozdanul o va astepta ca de fiecare data, in banca. (Gabriela DRAGHICI, Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.