Social

Alimentele de la UE au ramas pe stoc

Doina Ganea
30 dec 2010 902 vizualizări
Autoritatile locale banuiesc ca cei care nu si-au ridicat ratiile alimentare sint plecati in strainatate

Aproape jumatate din cantitatea de alimente gratuite acordate din stocurile de interventie ale Uniunii Europene si care ar fi trebuit sa fie repartizata persoanelor defavorizate din Focsani zace in depozite, lucru de neinteles in conditiile in care multi oameni o duc foarte greu, mai ales in sezonul rece. Potrivit oficialilor Primariei Focsani, multi dintre beneficiari nu au venit inca sa-si ridice ajutoarele, chiar daca distribuirea lor a inceput in luna septembrie. Se presupune ca cei care nu si-au ridicat ratiile alimentare sint plecati in strainatate, satui de saracia din tara. Potrivit viceprimarului Vasile Dobre, nu este stabilit un termen limita de acordare a acestor alimente, dar cum o parte dintre ele expira in primavara anului viitor, acestea ar trebui sa ajunga totusi la beneficiari. "Au ramas foarte multe produse pe stoc. Sint multe persoane pe lista care nu mai sint in tara. Anul trecut ce a ramas a fost preluat Consiliul Judetean si redistribuit in judet. Anul acesta nu stiu daca se va intimpla la fel, fiindca am inteles ca si in alte localitati lucrurile stau la fel. Noi insa ii mai asteptam pe beneficiari", a declarat viceprimarul Vasile Dobre. Conform oficialilor Primariei Focsani pe stoc mai sint: 30 tone de faina, 15 tone de malai, 6.500 pachete cu paste fainoase, 4.217 kg zahar, 4.300 pachete cu biscuiti si 7.565 cutii cu lapte praf. Din acest produs, care a ajuns mai tirziu in depozite, s-a distribuit putin peste 30%. Potrivit legii, primariile pot distribui ajutoarele incepind din momentul primirii, in ordine alfabetica si in baza unor liste cu beneficiari intocmite in prealabil de catre CJ. Anul acesta fiecare persoana va primi cite 14,1 kilograme de faina alba, 7kg de malai, 3,5 kg de paste fainoase, 1,3 kg de biscuiti, 1,2 kg de zahar si 1,1 kg de lapte praf. Potrivit legii, cei aflati in fruntea Consiliilor locale au libertatea sa redistribuie alimentele ramase pe stoc. La nivelul judetului Vrancea exista 70.183 de beneficiari ai ajutoarelor din partea Uniunii Europene. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.