Social

Vrincenii sint dezinteresati de vaccinul antigripal

Raluca Manolache
29 dec 2010 599 vizualizări
Doar 11.400 de persoane s-au vaccinat impotriva gripei de sezon u serul contine tulpinile H1N1, H3N2 si B

Solicitari prea putine pentru vaccinul impotriva gripei de sezon! Chiar daca serul se administreaza in mod gratuit prin medicii de familie din judet, persoanele care fac parte din grupele de risc nu prea s-au inghesuit pina acum sa se imunizeze impotriva gripei. Doar 11.400 de vrinceni s-au lasat intepati cu acest ser realizat la Institutul National de Cercetare ""Dezvoltare Cantacuzino, in stocul doctorilor mai fiind in acest moment 3.400 de doze. Si asta in conditiile in care Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a primit cu mult mai putine doze fata de cele solicitate, 14.800 fata de cele 40.000 doze. Dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea, spune ca vaccinarea a mers mai bine in mediul rural. "Oamenii nu mai sint interesati de vaccinari si toata aceasta problema a inceput cu prima campanie de vaccinare impotriva HPV(Human Papilloma Virus)", considera dr. Marina Maiorov, referindu-se la refuzurile multor parinti de a-si vaccina fetitele impotriva cancerului de col uterin. Vaccinul gripal trivalent contine tulpinile recomandate in acest sezon de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, H1N1, H3N2 si B, iar campania gratuita se va desfasura pina in luna februarie 2011. Prioritate la vaccin au persoanele cu virsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat etc, copiii si batrinii institutionalizati si personalul medico-sanitar care intra in contact cu bolnavii si pot fi o sursa de imbolnavire. Chiar daca nu a existat nici o suspiciune de gripa in judet pina acum, medicii nu exclud ca in primele luni din 2011 sa apara primele cazuri de gripa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.