Social

Sala de operatii moderna la Spitalul din Vidra

Raluca Manolache
23 dec 2010 3206 vizualizări
Valoarea investitiei a fost de aproape 1,5 miliarde de lei vechi

O sansa in plus pentru bolnavii care ajung la Spitalul comunal Vidra sa beneficieze de servicii de cea mai buna calitate. Sala de operatii a fost dotata cu echipamente medicale de ultima generatie, ce au inlocuit aparatele vechi de mai bine de 30 de ani. "Inuagurarea" blocului operator de ultima generatie se va face chiar astazi, in compartimentul de chirurgie a Spitalului din Vidra urmind sa se desfasoare "Serbarea Pomului de Craciun", manifestare la care sint invitati sa participe medicii din spital, dr. Ion Manea, medic primar chirurg, dr. Mihail Cirstea, anestezist, dr. Vasile Salcudean, medic primar ginecologie, echipa de conducere a unitatii, dar si cadrele compartimentului de chirurgie care vor primi si daruri de la ajutoarele lui Mos Craciun. Sala de operatii a fost dotata cu un aparat de ultima generatie de anestezie generala, lampa de operatie cu doua cupole si o masa de operatie chirurgicala, aceasta urmind sa ajunga din Germania la inceputul anului viitor. Aparatura a fost achizitionata la initiativa conducerii spitalului, valoarea investitiei fiind de aproape 1,5 miliarde de lei vechi, suma provenita din resursele proprii ale unitatii dar si din sponsorizari. "De peste 30 de ani sala de operatii de la Spitalul din Vidra nu a fost dotata cu absolut nimic. In perioada \'78 - \'80 am fost director la acest spital, iar mai apoi am plecat la Oradea. La revenire am gasit aceeasi dotare invechita, aparatura depasita atit fizic, cit si moral. Acum, dotarile acestea aduc extrem de multe beneficii echipei chirurgicale, dar si bolnavilor", a precizat dr. Ion Manea, care a revenit la Spitalul din Vidra in vara. Era foarte mare nevoie de o investitie in blocul operator, deoarece calitatea echipamentelor de care sectia dispunea lasa de dorit. "Acum se creeaza premizele asigurarii unei asistente chirurgicale si ginecologice la nivelul de performanta profesionala a specialistilor", a mai spus medicul chirurg. Pragul compartimentului de chirurgie de la Spitalul din Vidra este trecut in fiecare luna de aproape 100 de persoane. Unitatea deserveste 12 comune si o populatie de peste 45.000 de locuitori. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 1 ora, 48 minute, 35 secunde
FELICITARI CONDUCERII SPITALULUI PENTRU DOTAREA CU ACESTA INVESTITIE .MA BUCUR CA IN COMUNA IN CARE M-AM NASCUT IN ACESTE CONDITII GRELE MAI SUNT OAMENI CARE SE GANDESC LA SEMENII LOR.CU RESPECT citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.