Social

Spitalul Dumbraveni nu va mai avea de statie de ambulanta

Liliana Nenciu
5 ian 2006 1151 vizualizări
Conducerea a refuzat sa mai incheie contract cu Serviciul de Ambulanta. Directorul SAJ, Nicolae Varasciuc, spune ca i s-a cerut o suma foarte mare pentru energia electrica utilizata la Dumbraveni.

Spitalul Comunal Dumbraveni este singurul spital din Vrancea care a refuzat sa incheie contract pe anul 2006 cu Serviciul Judetean de Ambulanta. Cu toate ca este singura unitate spitaliceasca situata pe o sosea europeana, iar accidentele sint la ordinea zilei, directorul Costel Negoescu spune ca nu are nevoie de cele trei masini ale SAJ, fiindu-i de ajuns singura ambulanta pe care o are spitalul. "La noi in spital urgentele nu sint foarte multe, iar pe cei care au nevoie de o interventie la Focsani ii putem duce ziua cu ambulanta noastra. Pe timp de noapte, daca sint probleme, cei de la SAJ sint obligati sa vina sa preia urgentele. Medicii de la SAJ umbla pe diagnosticul pus de medicul de garda din spital si asta nu-mi place. Ne-am gindit sa facem anul acesta o Unitate de Primire Urgente in spital, insa acest lucru depinde de banii pe care-i vom avea", ne-a spus juristul Costel Negoescu, directorul Spitalului Dumbraveni. Se pare ca directorul Negoescu nu a vrut de la inceput ca la Dumbraveni sa existe o statie de ambulanta. Dupa spusele directorului SAJ Vrancea, Nicolae Varasciuc, Negoescu intentionase sa dea Ambulantei un spatiu de functionare in doua camere din podul spitalului. "Spatiul l-am obtinut prin comodat, iar directorul Negoescu vroia initial sa urcam oamenii bolnavi in podul spitalului. Asa ceva este imposibil, caci nu poti urca un om bolnav pe scara. Pina la urma ne-au oferit un spatiu foarte mic la parter, iar pentru singurul bec care exista in statia de ambulanta, directorul ne-a cerut sa platim 55 de milioane de lei, pe o perioada de doi ani de zile. Cind l-am intrebat cum a facut aceste calcule, s-a razgindit si ne-a spus ca avem de platit 35 de milioane de lei. Voi mai merge in cursul acestei luni sa mai discut cu directorul spitalului Dumbraveni", a spus dr. Nicolae Varasciuc, directorul SAJ Vrancea. Acesta spune ca va trece la verificarea urgentelor care vin de la Dumbraveni. "Nu va putea trece urgenta pe toate biletele de trimitere, iar pentru cazurile care se intorc la spital ei vor trebui sa ne deconteze drumul inapoi. Vom face o statistica cu toate urgentele care vin de la Dumbraveni la Spitalul Judetean si cite sint trimise inapoi, iar in acest fel vom vedea daca medicii fac nereguli in acte", a mai adaugat medicul Varasciuc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.