Social

Mai putini focsaneni au cerut ajutoare la caldura

Doina Ganea
6 dec 2010 837 vizualizări
Obligativitatea prezentarii unei adeverinte de venit de la Finante a injumatatit numarul cererilor de ajutoare pentru incalzire u pina in prezent, 3.950 de persoane au depus cereri de subventie

Ne asteptam poate ca numarul cererilor pentru subventiile la caldura sa fie mult mai mari avind in vedere cifra in crestere a celor afectati serios de criza economica. Totusi, din cauza noilor conditii impuse pentru obtinerea acestui ajutor, mult mai dure de anul acesta, cei care s-au incadrat in prevederile legale au fost mult mai putini. Daca anul trecut numarul solicitarilor la Primaria Focsani era de aproape 9.000, in acest an numarul cererilor s-a redus la jumatate. Potrivit primarului Decebal Bacinschi, pentru subventia la caldura asigurata de gaze sau furnizata de ENET au fost depuse, pina in prezent, 3.950 de cereri. Iar anul trecut, in aceeasi perioada erau inregistrate peste 8.000. Toate cererile au fost verificatesaptamina trecuta, de angajatii Primariei Focsani, care au fost chemati de acasa pentru aceasta activitate suplimentara. "Avem aproape 4.000 de cereri in cite 5 exemplare. Va imaginati ce inseamna sa verificam aceste solicitari, si mai ales sa le semnam. Adica, voi avea de semnat nu mai putin de 20.000 de formulare de ajutoare", ne-a declarat primarul Bacinschi. La Serviciul Public Local de Asistenta Sociala au fost depuse 329 de cereri de catre focsanenii care vor un ajutor pentru asigurarea incalzirii cu lemne, carbuni sau gaz lampant. Potrivit directorului Mihai Ciubotaru, anul trecut, cind nu aveau nevoie de adeverinte, ci doar de declaratie pe propria raspundere cu privire la veniturile realizate, se inregistrau peste o mie de solicitari. Una din explicatiile oferite de edili pentru care numarul solicitarilor a scazut este faptul ca in acest an au fost cerute la dosar mai multe documente, printre care si o adeverinta de venit eliberata de Administratia Financiara. Anul acesta, doar familiile care au un venit net pe membru de cel mult 615 lei pot primi subventie. în calcul intra toate drepturile banesti, de la somaj pina la pensii alimentare, alocatii si indemnizatii. Familia trebuie sa nu detina alte spatii locative si nici autoturisme de peste 1.600 cetrimetri cubi, depozite bancare de peste 3.000 de lei sau terenuri care depasesc 1.000 de metri patrati in zona urbana. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.